Jonathan Hirvonens Surahammars IBF var närmast att ta poäng av de lokala lagen i herrettan i innebandy. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Tung helg för de lokala lagen i innebandyettan

Lördagens matcher i herrettan i innebandy blev en dyster historia för de lokala lagen. Det blev förluster för alla fyra lagen där Surahammars IBF var närmast att ta poäng.

Arvika – Surahammars IBF 6–5 (1–1, 0–0, 5–4)
Efter två målsnåla perioder där ställningen var 1–1 så exploderade matchen i tredje perioden. Lagen växlade ledningen fram till 3–3 innan Arvika tog kommandot och vann med 6–5.

IBK Hallsta – Lillån 4–14 (0 - 1, 2 - 7, 2 – 6)
Hallsta hade inte mycket att sätta emot Lillån som befinner sig i fin form. Hallsta var med i matchen efter första perioden men tappade kontakten med Örebrolaget i de två resterande perioderna då man släppte till 13 mål bakåt.

Skälby IBK – Lockerud Mariestad 3–10 (0 - 2, 1 - 4, 2 – 4)
Skälby som ligger sist i tabellen hade inte mycket att hämta mot serieledande Lockerud Mariestad. Gästerna visade varför man leder serie och tog en klar seger.

IBF Västerås – KAIS Mora 3–8 (1 - 1, 1 - 2, 1 – 5)
Toppmötet mellan tvåan Västerås och trean KAIS Mora var en jämn tillställning i 48 minuter. Sedan lyckades Mora att lägga i en växel till och rinna ifrån och vinna med 3–8.