Nora Andersson tog hem VM-guldet i klassen disco freestyle Juniorer. Foto: Ellinor Eklund×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Trippla VM-guld till Västeråsdansare

Snacka om VM-succé! Västerås Danscenter kom hem från världsmästerskapen i disco med inte mindre än tre VM-guld och två brons. – Helt fantastiskt, säger tränaren Ellinor Eklund.

Publicerad

Nyligen kom ett koppel landslagsdansare hem till Västerås från världsmästerskapen i disco som hölls i Chomutov i Tjeckien den gångna helgen.

Västerås Danscenter gjorde stor succé med smått fantastiska resultat.

Hela tre VM-guld plockades med hem till Västerås.

– Ja, vad ska man säga. Helt fantastiskt bra! Vi är ganska på att ha höga förväntningar på våra dansare, men att det skulle gå så här bra trodde vi inte riktigt, säger Ellinor Eklund, en av Västerås Danscenters tränare som fanns med under VM-tävlingarna

Ett av gulden tog regerande svenska mästarinnan Nora Andersson, 13 år, i den krävande grenen disco freestyle med många akrobatiska inslag.

Guld nummer två togs av 11-åriga Amie Vestholm, som tävlade i barnklass disco solo. Hon försvarade därmed sitt VM-guld från i fjol. Imponerande.

Den tredje fullträffen stod nystartade gruppen Dancing Moms för.

– De är alla 30+, men hade tyvärr bara en ytterligare grupp att tävla mot. Men det var första gången Sverige ställde upp i klassen, så det känns kul, säger Ellinor Eklund.

Men det var inte nog med dessa tre VM-guld. Dessutom lyckades Ellen Anvemyr och Olivia Kartal knipa en bronspeng i klassen disco duo vuxna och guldtejejen Nora Andersson tog även en pallplacering i disco solo juniorklass i form av en tredjeplacering.

Ellen Anvemyr gick dessutom till final i disco solo vuxen och slutade där på sjätte plats.

Totalt blev det elva finalplatser, här är övriga VM-finalister:

Juniorklass:

Femteplats: Superchicks, gruppdisco

Vuxenklass:

Femteplats: Samuel Leijon och Linn Skoglund, disco duo mix

Barnklass:

Fjärdeplats: Minimoves, gruppdisco.

Femteplats: Amie Vestholm och Clara Persson, disco duo

Femteplats: Clara Persson, disco solo

Vilken är nästa stora tävling för er?

– Det blir EM i november. Nu får dansarna ett välförtjänt sommarlov innan träningarna drar igång igen i augusti, säger stolta tränaren Ellinor Eklund.

Powered by Labrador CMS