Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Tredje raka segern för VSK Fotboll

VSK Fotboll fortsätter att övertyga i norrettan. Idag vann man med 3–1 mot Arameisk-Syrianska på bortaplan. Stor matchvinnare blev inbytte Filip Tronét som gjorde succé i sin comeback då han låg bakom rycket i andra halvlek.

Publicerad

VSK har fått en lysande start på årets säsong. Tre raka segrar och ett imponerande spel har tagit laget till serieledning i norrettan efter tre omgångar.

I dagens match mot Armeisk-Syrianska fixade Karwan Safari 1–0 på straff i den 19:e minuten. Arameisk-Syrianska svarade med att kvittera till 1–1 på straff i den 32:a minuten och så här summerar VSK:s manager Tor-Arne Fredheim den första halvleken.

– Det var väldigt svårspelat idag då det var kastvindar. Vi började med motvind och de tryckte många långa bollar och varvade det med att spela kort vilket gjorde att vi hade svårt att komma in i matchen. Men när vi tryckte ner dem efter kanterna och går som vi hade sagt var det väldigt bra fram till 1–0 målet. Efter det blev vi lite passiva på deras frispark och straff. Vi bjöd in dem i matchen som var väldigt flängig, det var ingen struktur i spelet från något av lagen.

I den andra halvleken bytte Tor-Arne Fredheim ut Brian Span till förmån för comebackande Filip Tronét. Ett byte som skulle visa sig vara matchvinnande. Efter att endast ha varit på planen i sju minuter gav Tronét VSK ledningen med 2–1. I slutminuten låg även Tronét bakom Rinor Nushis 3–1 mål.

– Jag kände att vi behövde gå in med två forwards och bytte in Rinor Nushi inför andra halvlek för att få ännu mera speed på kanterna och lite mer tyngd med två centrala forwards. Jag hoppades att det skulle vända, men sedan satte jag in Tronét till höger för att få in ännu mera fart på kanten. Det blev avgörande då han får bollen och vickar dit den, sedan spelar han fram till Rinor som gör 3–1. Det är viktigt att ha en bra trupp och en bra bänk som kan komma in och avgöra när inte de andra gör det. Motståndarna var helt slut och hade 5–6 spelare som hade kramp.

Vad säger du om Tronét som inte spelat på mycket länge och kommer in och gör ett sådant avtryck i comebacken?

– Det var vad han orkade just nu och man såg att han var helt slut även om det bara blev 25-30 minuter som han fick spela. Men det är klart med den farten som han har var det ett gynnsamt läge att få komma in och skära in som han gjorde vid målet när de var trötta. Det hade inte sett ut så där om han hade fått starta matchen.

Hur ser du på drömstarten som ni har fått i norrettan med full pott och många gjorda mål?

– Det är fantastiskt och vi många målskyttar. Ibland har vi obalans i laget som vi hade idag då det inte såg bra ut. Men vi gör ändå tre mål och det tycker jag är starkt, avslutar Tor-Arne Fredheim.

MATCHFAKTA

Arameisk-Syrianska – VSK Fotboll 1–3 (1–1, 0–2) 

Mål: 0–1 (19) Karwan Safari (straff), 1–1 (32) Kristijan Kosic (straff), 1–2 (74) Filip Tronêt, 1–3 (90) Rinor Nushi (Filip Tronêt).

Powered by Labrador CMS