Sura etta i ettan. På bilden de bägge tvåmålsskyttarna Marcus Jonsson och Alexander Schlugi som gör ett handklapp. Foto: Robert Jonsson

Toppen, Surahammars IBF

Efter tre omgångar av herrarnas division 1 västra i innebandy toppar Surahammars IBF tabell med tre raka segrar. I söndags vann man mot Arvika med 6–2 hemma i Mälarenergi Arena.

Publicerad

För de övriga länslagen gick det sämre. IBF Västerås fick vända hem utan poäng då man föll med 8-5 på bortaplan med 8-5.

Under lördagen förlorade IBK Hallsta en jämn match mot Lillån med 7-6. De var en svängig tillställning där Hallsta ledde efter första perioden. Men Hallsta klappade ihop i den andra perioden som vanns av Lillån med 6-0. Hallsta kröp närmare i den tredje perioden men kom aldrig ifatt.

Nykomlingen Skälby IBK räckte inte till mot det förväntade topplaget Lockerud Mariestad. Hemmastarka Lockerud kunde vinna med klara 7-3.

Redan i morgon rullar serien vidare med den fjärde omgången, bland annat med det heta derbyt mellan IBF Västerås och Skälby IBK. Matchen spelas i Bombardier Arena med start klockan 19.00.

Helgens resultat och målskyttar

Surahammars IBF–Arvika IBF 6–2 (2–1, 1–0, 3–1)

Målskyttar Surahammar: Marcus Jonsson 2, Alexander Schlugi 2, Albin Frödin, William Ljungberg

KAIS Mora–IBF Västerås 8–5 (2–2, 3–1, 3–2)

Målskyttar Västerås: Gustav Ferngren 2, Tobias Landell, Jonathan Lundkvist, Kevin Holmberg Moreno

Lillån IBK–IBK Hallsta 7–6 (1–4, 6–0, 0–2)

Målskyttar Hallsta: Mattias Thelin 2, Samuel Mylläri 2, Linus Ekstrand, Daniel Reinholdsson

IBK Lockerud Mariestad – Skälby IBK 7–3 (1–2, 3–1, 3–0)

Målskyttar Skälby: Jesper Nilsén, Mattias Sohlberg, Marcus Kaipanen

Powered by Labrador CMS