Olle Wiberg – ny tränare för VSK:s elitserielag på damsidan. Foto: VSK

Tillbergatränaren tar över VSK

VSK:s bandydamer missade SM-finalen i år. Nu sker det förändringar i ledarstaben. Förre Tillbergatränaren Olle Wiberg tar över huvudansvaret. – Det känns jätteinspirerande, säger Wiberg.

Publicerad

Efter den första, historiska SM-finalen förra året blev det i år stopp redan i semifinalspelet för VSK mot blivande svenska mästarlaget Skutskärs IF.

Nu lämnar huvudtränaren Fredrik Plan och 29-årige Olle Wiberg tar över.

Wiberg har trots sin unga ålder en gedigen tränarkarriär bakom sig, närmast två år med Elitseriedegraderade Tillberga Bandy.

Nu väljer han att återvända till Grönvitt efter fem års utflykt.

– Jag ser fram emot det här extremt mycket. Jag har som filosofi att spela bandy med många delaktiga och med tydliga roller. Tjejerna har gått bra i två år men inte nått det där guldet, som är föreningens strävan. Jag tror inte att någon är sugen att sikta på kvartsfinal, säger han i ett pressmeddelande.

VSK har jagat Wibergs underskrift i flera år – nu föll alla pusselbitar på plats.

– Niclas (Odén, styrelseledamot) la upp en bra plan och då blev jag väldigt intresserad. Det är inte helt fel att få fortsätta vara på hemmaplan, vi har en dotter där hemma också, säger Wiberg.

Han har tidigare tränat VSK Bandys P18 och Västanfors IF.

– Man har lärt sig mycket bandy. Från start hade jag en egen filosofi, sedan har den utvecklats tillsammans med de ledare jag haft runt mig.

Första träffen med damlaget blir när laget samlas för att dra igång försäsongsträningen med fystränaren Patrick Rapp i början av maj.

Kontraktet med Olle Wiberg är skrivet på tre år.

Powered by Labrador CMS