Kämpig start för tränarduon. Tillbergas assisterande tränare Olle Wiberg och huvdtränaren Oskar Robertson har en del att jobba med inför årets Elitseriesäsong. Foto: Stefan Lindgren

Tillbergas kamp: ”Nu måste vi förhålla oss till verkligheten”

Det kan bli en kämpig Elitseriesäsong för Tillberga Bandy. Både på och utanför planen. Klubben kämpar för sin överlevnad. – Prio ett är att fixa elitlicensen nästa år, säger tränaren Oskar Robertson.

Publicerad

Förra säsongen jagade Tillberga Bandy en slutspelsplats, men fick till slut kvala sig kvar i Elitserien. Den här säsongen ligger klubben lågt i förhandssnacket – istället är årets stora mål att säkra elitlicensen inför nästa år.

– Nu måste vi förhålla oss till verkligheten, säger tränaren Oskar Robertson.

Så här nära inpå seriestart brukar de flesta lag vara klara med sin målsättning. Hos Tillberga har försäsongen varit en aning turbulent, vilket gjort att laget ännu inte hunnit sätta något mål för säsongen.

– Prio ett för föreningen är att fixa elitlicensen nästa år. Sedan bör man fundera på vad man vill med det sportsliga och det är egentligen inte klart ännu. Just så ser det ut just nu från föreningens sida, säger Oskar Robertson och fortsätter.

– Vi i laget kör på ändå och håller på att klura på vår målsättning. Vi kom inte igång med allting i tid för att vi gick och väntade på om vi skulle få in fler spelare, eller hur vi skulle göra. Sedan var jag och Olle Wiberg (assisterande) tvungna att ta ett beslut och dra igång, så vi ligger lite back i de processerna.

Ni ligger med andra ord en bit efter i er planering?

– Ja exakt, för då fick vi börja att titta på juniorverksamheten. Vi har ändå haft med cirka nio, tio juniorer sedan barmarken fram till nu. Av dessa har vi flyttat upp tre stycken som ska vara med i a-truppen. Det tar också lite tid för alla ska vara med när vi bestämmer vad vi ska göra och ha för mål. Vi tar oss framåt men vi ligger lite efter.

– Vi har börjat att prata om målsättningen och sedan ska vi ta det sista och vara helt överens innan vi går ut med den. Sedan håller föreningen på att jobba med andra delar som kommer att ta lite tid.

Hur mycket påverkar det er som ledare och spelare att det är lite smårörigt på sidan av planen?

– Det är klart att det påverkar oss oerhört mycket. Den delen som man vill jobba mer med äts upp av andra saker som måste skötas för att vi överhuvudtaget ska existera. Det har varit en extremt tuff vår, framför allt för mig och Olle i tränarstaben. Däremot gör grabbarna i laget det riktigt bra. Någonstans kan det påverka mycket och lite men jag tycker det vi började att bygga är starkt. Det har vi bevisat framför allt för oss själva och vi skulle ha kunnat varit det där slutspelslaget redan ifjol. Speltaktiskt är jag riktigt nöjd hur det har gått. Sedan är det saker som inte jag kan påverka som behöver ordnas till på något sätt.

Hur ser du på årets spelartrupp?

– Vi har tappat en hel del spelare från förra året men däremot har vi fått behållit startelvan som vi hade under sista delen av förra säsongen. Den är intakt förutom Hjulström som gått till Västanfors. De två som vi har värvat har vi inte riktigt hunnit att se ännu, de har varit skadade. Alexander Sundström bröt nacken i somras och August Elebring fick problem med knät under fystesterna i våras. De är de två nyförvärven vi har, så vi har gått tungt på vissa spelare och kommer att behöva göra det. Det gäller för oss att hitta en bra plan inför elitserien på vilka matcher vi ska prioritera. Sedan har tre juniorer fått plats, Kasper Sandgren, Jonathan Larsson och Jonathan Skärås. Sedan kan det bli någon till som vi kommer att titta på.

Ni har Broberg på bortaplan i premiären nästa fredag, hur ser du på den matchen?

– Vi möter dem i deras nya hall, det är nog slutsålt kan jag tänka mig. Det är bara inspirerande att få åka dit och dras med i det och bjuda på en bra fajt där uppe, avslutar Oskar Robertson.

Powered by Labrador CMS