Olle Wiberg till vänster ersätter Oskar Robertsson som huvudtränare i Tillberga Bandy. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Tillberga Bandy gör förändringar i ledarstaben

Tillberga Bandy meddelade under onsdagen att de gör förändringar i sin ledarstab. Oskar Robertsson lämnar sin roll som tränare och ersätts av den tidigare assisterande tränaren Olle Wiberg.

Publicerad

Under onsdagen kom beskedet att Tillberga tvingas till förändringar i sin ledarstab. Oskar Robertsson tvingas att ta ett steg tillbaka på grund av jobbskäl. Ny huvudtränare blir Olle Wiberg som tidigare haft rollen som assisterande tränare i laget. Till sin hjälp kommer Wiberg att få Hans Hedin som har ett förflutet som målvaktstränare i klubben. Oskar kommer att finnas kvar i bakgrunden som spelteknisk rådgivare. Tillbergas ordförande Calle Juhlin gjorde följande uttalande på klubbens facebook.

- Det känns naturligtvis tråkigt att vi tvingas till denna hastiga förändring. Styrelsen har haft ett otroligt stort förtroende för det jobb som ledarna lagt ner under de tuffa omständigheter vi haft under hösten. Men arbete, studier och familj är faktorer som alltid kommer spela in i vår vardag då få bandyspelare eller ledare har utövandet som huvudinkomst. Vi är glada att vi hittade denna interna lösning med bibehållen kompetens men med annan rollfördelning, säger Calle Juhlin.

I kvällens bortamatch mot Tellus var Tillberga yttersta nära en seger. Men i den 88:e minuten lyckades hemmalaget Tellus att kvittera till 2–2. Snopet för Tillberga som var i starkt behov av en seger. Men detta är ändå ett lite fall framåt för Tillberga.

MATCHFAKTA

Tellus – Tillberga Bandy 2–2 (1–1, 1–1)

Målskyttar Tillberga: Måns Engström, Kim Barklund

Powered by Labrador CMS