Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Thomas Paananen: "Vi har haft kniven mot strupen"

Västerås Tidning träffade en lättad och glad VIK-tränare efter segern mot Mariestad. – Vi haft kniven mot strupen där vi mött lag som gått ”all in” mot oss, det har vi nytta av idag, säger VIK:s tränare Thomas Paananen.

Publicerad

Efter tre riktiga holmgångar står det klart att VIK tar sig till playoff 3 efter att man slagit ut Mariestad med 2–1 i matcher. I söndagens helt avgörande match vinner VIK med 3–1. Så här summerar Paananen matchserien.

– Jag tycker att matchserien har varit jämn. Den första matchen i Mariestad är jämn, men sedan vägde det över till deras fördel i tredje perioden. I andra matchen här i Västerås är Mariestad lite vassare än oss i vissa delar av spelet. Men idag tycker jag att vi är förtjänta av segern, säger Thomas Paananen och fortsätter.

– Efter att vi kvitterade till 1–1 tycker jag att det var vi som dikterade villkoren och vi fick nytta av att vi hade fyra kedjor mot deras tre. Vi vinner rättvist även om jag vill hylla Mariestad då jag tycker att de är ett fantastiskt bra hockeylag. På något sätt är det synd att åka ut i playoff 2 när det är två så pass bra lag, men jag är väldigt glad för segern.

Vilka detaljer tycker du fällde avgörandet över tre matcher?

– Jag tycker att målvaktsspelet är stort, Marcus Dahlbom var fantastiskt bra. Sedan att vi lyckades att förvalta våra målchanser lite bättre än dem idag. Det är så otroligt små marginaler, när det står och väger är det viktigt att någon kliver fram och det gjorde Jesper Johansson idag med sina två mål.

En annan som var lysande idag var Pontus Holmberg, vad säger du om hans superinsats?

– Jag har hyllat honom många gånger innan idag. Jag tycker att han var bäst på planen, han leder vårt lag offensivt och han ser bara möjligheter i sitt spel och det är häftigt att se en ung talang spela hockey under de här omständigheterna. Han går ut som om det var vilken match som helst.

Nu vann ni en jämn och tuff matchserie mot Mariestad, hur skönt var det att vända på steken efter den inledande förlusten?

– Jag tror att vi vinner för att vi byggt upp något under säsongen. När det varit tajt tidigare har vi klivit ur och lyckats att vinna med uddamålet. Sedan seriepremiären har vi haft kniven mot strupen där vi mött lag som gått ”all in” mot oss, det har vi nytta av idag då vi blivit vana vid den situationen, avslutar Thomas Paananen.

Powered by Labrador CMS