VIK.s spelarna jublar efter slutsignalen. Tränaren Thomas Paananen hyllar spelarna som sina hjältar. Foto: STEFAN LINDGREN

Thomas Paananen: "Alla spelare är hjältar för mig"

VIK är tillbaka i Hockeyallsvenskan och succétränaren Thomas Paananen strålade av lycka när han såg spelarna fira tillsammans med fansen ute på isen. – Alla spelare är hjältar för mig, säger Thomas Paananen till Västerås Tidning.

Publicerad

Paananen har styrt VIK med fingertoppskänsla och nu är laget klart för Hockeyallsvenskan. Så här säger Paananen efter matchen mot Troja.

– Vi har gjort en fantastisk resa tillsammans och att få avsluta på det här sättet är som en Buster-saga. Att vi dessutom får göra det inför våra fans och se hur lyckliga alla är, då är det värt varenda minut som vi har lagt ner på det här. Att spelarna får uppleva det här, de är så värda det efter den resa som vi har gjort tillsammans. Jag är så sjukt stolt att stå här idag som VIK:s huvudtränare, säger Thomas Paananen.

Från november och fram till nu har ni verkligen visat att ni förtjänar den här platsen.

– Ja, vi har varit bäst när det gäller. Det är det vi har varit.

Hur skönt är det som tränare att laget levererar när det väl behövs?

– Det är hur skönt som helst. Spelarna och vi ledare ser samma saker och det är vad det handlar om. Vi tillsammans har gjort någonting bra och det är svårt att hålla tårarna borta när man ser hur lyckliga spelarna är.

Vad fick du för känslor när vi tryckte in 2–2 i slutet av tredje perioden?

– Det var ett rent lyckorus, samtidigt vet man att det var 1,5 minut kvar av matchen och vi behövde en poäng. Det släppte helt när Troja vann på straffar.

Det måste ändå vara skönt att ni fick avgöra av egen maskin och ta den poäng som behövdes utan att förlita er på de andra lagen?

– Att vi tog den där poängen själva visar att vi återigen är bäst när det gäller, det är fantastiskt.

Hur ser det ut för dig fortsättningsvis, har du kontrakt nästa säsong?

– Jag har två år kvar och jag hoppas att jag får fortsätta och jag räknar med det. Jag vill fortsätta att vara med på den här resan, avslutar en överlycklig Thomas Paananen.

Powered by Labrador CMS