Foto: STEFAN LINDGREN

Sura Blue Hammers bygger för nästa säsong

Sura Blue Hammers har gjort klart med ny tränare. Valet föll på Stefan Andersson som under de senaste fem åren varit verksam i Luleå HF:s organisation.

Publicerad

Blue Hammers klarade sig kvar i division 1 och nu pågår ett intensivt arbete med att bygga truppen för nästa säsong. I veckan gjorde man klart med Stefan Andersson som ny huvudtränare. 54-årige Andersson är uppvuxen i Surahammar men har under de fem senaste åren varit verksam i Luleå där han bland annat varit tränare för U16 och J18. Den här säsongen har Andersson dessutom varit ansvarig för Norrbottens TV-pucklag.

Den nye tränaren är inget nytt ansikte för Blue Hammers. Andersson var tränare för klubben under säsongen 2008-2009. Så här säger han till klubbens hemsida inför återkomsten.

- Jag blev väldigt glad när jag fick frågan av Sura att träna deras A-lag och det kändes bra nu när jag skall flytta söderut igen efter fem år uppe i Luleå. Jag har ju trivts bra uppe i Luleå och har ju även utvecklas som tränare i Luleås organisation. Det är ju lite annorlunda att jobba i ett SHL-lag. Det har varit bra tränarkollegor att jobba med där, men jag kände att det ändå var dags att röra sig hemåt”, säger Stefan Andersson.

På spelarsidan har Blue Hammers förlängt kontrakten med följande spelare.

Anders Olsson
Oscar Forsman Larsson
Jesper Voss
Erik Alsdal
Kevin Berglund

Källa: Sura Blue Hammers hemsida

Powered by Labrador CMS