Emir Smajic är tillbaka i den grönvita-tröjan. Foto: VSK Fotboll

Succéanfallaren tillbaka i VSK

Nio mål på tolv matcher. Det var Emir Smajic facit senast han var i VSK Fotboll. Nu är anfallaren tillbaka i grönvitt och blir därmed sommarens andra värvning. "Den här klubben ska upp"

  • Publicerad 09:59, 11 jul 2017

Förra veckan gjorde VSK klart med sitt första nyförvärv för sommaren. 17-årige talangen Kevin Custovic som ansluter från IFK Västerås.

Nu är nyförvärv två i hamn. Och det är ett tungt sådant. Nämligen nygamle anfallaren Emir Smajic som 2012 gjorde succé i VSK med nio mål på tolv matcher.

– Det var egentligen i VSK som jag slog igenom. Jag kom hit från Sirius där jag inte fick spela kontinuerligt. Vi skrev ett kortare kontrakt då jag precis hade varit skadad, så det var en chansning både för mig och för VSK. Men jag trivdes bra och hade en tränare (Erik Acar) som trodde på mig, säger han till klubbens hemsida.

Under sommaren 2012 skrev Emir på för Östersunds FK, totalt blev det 51 matcher och 17 mål. 2016 bröt han kontrakt med ÖFK då han hade gått igenom några tunga korsbandsskador och kände att han behövde en nystart.

Sedan blev det spel i IF Brommapojkarna och det senaste halvåret i nederländska Achilles ’29 där det har blivit 14 matcher och fyra mål.

Det är snart två månader sedan Emir senast stod på en plan med en boll vid fötterna, men det var inte tanken att det skulle bli Sverige såhär snabbt igen.

– Jag var egentligen inte intresserad av den svenska marknaden nu under sommarfönstret, jag hade som mål att stanna utomlands. Men det fanns två klubbar som jag kunde tänkta mig att återvända till i Sverige och VSK var en av dessa, säger han till vskfotboll.nu.

Emir har skrivit på ett kontrakt som löper över 2,5 år och han är glasklar på vart han vill med den här sejouren i VSK.

– Jag älskar Västerås och jag kände att VSK har något intressant på gång. Det finns en kultur i klubben som väldigt få andra klubbar har, oavsett serie. Den här klubben ska upp, det är inget snack om saken och jag vill vara en del av det.

Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse, kommenterar övergången så här:
– Vi är såklart glada att en spelare med den rutinen och erfarenheten vill komma till oss. Emir var här för fem år sedan och idag har han en helt annan mogenhet och erfarenhet. Han har spelat i Superettan, Allsvenskan och utomlands och är en spelare som kommer höja truppen både på och utanför planen.

Emir Smajic

Född: 3 februari 1989
Längd: 196cm
Position: Anfallare
Moderklubb: Märsta IK
Tidigare klubbar: Gamla Upsala SK, IK Sirius, VSK Fotboll, Östersunds FK, IF Brommapojkarna, Achilles ’29
Aktuell: VSK Fotbolls andra nyförvärv, återvänder till VSK efter fem år
Kontraktslängd: 2,5 år

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

VÄSTERÅSAREN

Vem vill du ska bli Västeråsaren 2017? Lägg din röst här!

SMAKFULLT

Drinkarna som förgyller festen

Liva upp vintermörkret med lite festliga drinkar! Agnes Viklund är bartender på populära nattklubben Nya Hattfabriken i Västerås. Hon delar här med sig av sina bästa tips för att gör dig till kung...tisdag 19/12 9:45

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

KURSER & UTBILDNINGAr

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING