Foto: Stefan Lindgren×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Styrkebesked av VSK – vann över Sandviken

VSK Bandy svarade för en stark hemmapremiär i damernas Elitserie. Efter en avvaktande start dominerade VSK den andra halvleken mot Sandviken och vann tillslut med 5–0 efter ett övertygande spel.

Publicerad

VSK vann på bortaplan i den första omgången. Under lördagen var det dags för hemmapremiär där Sandviken stod för motståndet. VSK startade en aning trögt och Sandviken hängde med fint i spelet fram till att Matilda Plan gav VSK ledningen i den 32:a minuten. Efter mål tog VSK över matchen mer och mer. VSK utökade ledning till 2–0 precis innan halvtid då lagets stora dirigent Malin Persson hittade rätt bakom Sandvikens keeper.

I den andra halvleken ökade VSK tempot vilket gjorde att Sandviken hade svårt att hänga med. Resultatet lät inte vänta på sig, VSK smällde dit tre mål i halvleken och vann tillslut med 5–0.

– 5–0 är okej och en nolla i baken är vi alltid nöjda med, säger tränaren Fredrik Plan.

Vad säger du om dagens match där Sandviken var med inledningsvis?

– Vi får inte riktigt igång det, jag tycker att vi har för dålig fart på grejerna. Framför allt på skridskoåkningen, vi måste åka fortare och mycket mera.

I andra halvlek tog ni över spelet, vad tycker du om den?

– Vi klev upp lite högre och pressade dem i ett tidigare skede och det gav utdelning, de såg trötta ut på slutet.

I vilken nivå tycker du att ni kom upp på idag?

– På en skala ett till fem är det bara en trea, vi kan mycket mer än det här.

I VSK var Matilda Plan och Malin Persson riktigt dominanta under hela matchen. Fredrik Plan förklarar vilken betydelse de har för laget.
– De är spetsspelare som vi har som kan avgöra matcher för oss och verkligen vill göra det. Det är jätteviktigt för oss att de är på hugget. Att få dem att spela mer tillsammans blir vi svårslagna, avslutar Fredrik Plan.

MATCHFAKTA

VSK–Sandviken AIK 5–0 (2–0)

Mål: 1–0 (32) Matilda Plan, 2–0 (45+1) Malin Persson, 3–0 (51) Matilda Plan (Emma Hansson), 4–0 (71, hörna) Malin Persson, 5–0 (75) Matilda Plan (Anna Fosselius)

Hörnor: 10–5

Powered by Labrador CMS