Julia Croneld gratuleras av kamraterna i förstafemman efter ett av sina mål mot Rönnby. Foto: Stefan Lindgren×1 / 11Visa bildtextBild 1 av 11

Stekhet Croneld sänkte Rönnby med sex mål

Rönnby hade inte mycket att sätta emot Täby under onsdagskväll. Gästerna kunde vinna med klara 9-4 anförda av 6-målskytten Julia Croneld.

Publicerad

Den målrika inledning av matchen i Bombardier Arena satte tonen på matchen. Visserligen tog Rönnby ledningen i matchen men sedan stod inte laget att känna igen. Skärpan i det annars stabila försvarsspelet var som bortblåst den här kvällen. Täbys 20-årige forward Julia Corneld var stekhet matchen igenom och gjorde sex av Täbys nio mål i matchen.
För Rönnby var det här en riktig missräkning då man hade räknat med att stå upp och göra en betydligt bättre match mot Täby, ett lag som man tog fem och sex poäng mot under förra säsongen. Rönnby lagkapten Elin Björkman försöker att sätta ord på lagets insats.
– Nu direkt efter känns det riktigt surt, vi är inte riktigt där idag. Sedan tycker jag att vi stundtals spelar bra och står upp mot ett Täby som jag tycker är ett topplag. Sedan i andra perioden vet jag inte vad som händer, vi är inte alls med och de får några billiga mål som är väldigt mentalt jobbiga för oss.
Täbys första femma gör åtta av nio mål, vad säger du om det?
– Vi visste om att de har en första femma som producerar väldigt mycket, det hade vi snackat om innan. Vi ska kunna ta bort dem, men de gör det riktigt bra och tyvärr släpper vi in några billiga mål som blev lite avgörande den här matchen.
Finns det något positivt som du tycker att ni kan ta med er från matchen?
– Vi kan ta med oss delar av sista perioden. Där tycker jag ändå att vi står upp bra och kom ut som ett nytt lag ger det en chans även om det trillar in en tråkig boll där i slutet. Ska vi ta med oss någonting är det den sista perioden och bygga vidare därifrån till nästa helg, avslutar Elin Björkman.

MATCHFAKTA

Västerås Rönnby – Täby FC: 4–9 (2-4, 1–4, 1–1)

Första Perioden: 1-0 (3.01) Lisa Söderlund (Linnea Nilsson), 1-1 (3.18) Julia Croneld (Moa Tschöp), 2-1 (3.39) Jennifer Lindholm (Alexandra Högberg), 2-2 (4.18) Julia Croneld (Moa Tschöp), 2-3 (7.12) Julia Croneld (Louise Wickström), 2-4 (15.51) Julia Croneld (Louise Wickström)

Andra Perioden: 3-4 (4.36) Julia Persson Nordin (Izabell Roos), 3-5 (6.40) Julia Croneld (Moa Tschöp), 3-6 (14.39) Louise Wickström (Moa Tschöp), 3-7 (16.20) Julia Croneld (Jennifer Stålhulth), 3-8 (19.02) Josefin Ulvhag (Sara Attermo)

Tredje Perioden: 4-8 (12.20) Izabell Roos (Izabell Rydell), 4-9 (19.33) Louise Wickström (Jennifer Stålhult)

Powered by Labrador CMS