VIBS-spelarna jublar efter segern mot Hagfors. Foto: Jonas Edberg×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Stark seger för VIBS

Västerås IBS har startat riktigt starkt i den västra allsvenskan i innebandy för damer. Under lördagen kom en ny seger då man vann över erkänt starka Hagfors med 5–4 i Kristiansborgshallen.

VIBS fick en fin start på matchen då Matilda Söderlund hittade rätt redan efter 2.12 av första perioden. Ledningen utökades till 3–1 innan perioden var över.
Starten på andra perioden var ännu vassare än den första. Efter 2.42 hade VIBS gått upp i en 5-1 ledning som man höll perioden ut.
I tredje så kröp Hagfors närmare och närmare anförda av den tidigare Pixbospelaren Camilla Jordansson som reducerade vid två tillfällen. Men VIBS lyckades hålla undan och ta en ny 3-poängare.
Under söndagen spelas de två kvarvarande matcherna i den 6:e omgången. Inför dessa leder VIBS den västra allsvenska en poäng för Västra Mälardalen som vid seger går om VIBS i tabellen.