Lucas Venuto har precis bombat in 2–2 i powerplay. Foto: Stefan Lindgren

Stark debut av Venuto – blev målskytt när VIK vann

VIK:s senaste nyförvärv Lucas Venuto svarade för en stark debut. I dagens match mot Boden klev kanadensaren fram och bombade in 2–2 kvitteringen i powerplay. VIK vann tillslut matchen med 4–2 efter en stark forcering i tredje perioden.

Publicerad

VIK låg under med 1–2 efter två spelade perioder i ABB Arena. När matchen stod som mest och vägde visade Venuto klass genom att bomba in 2–2 i powerplay. Så här sa den sympatiske kanadensaren efter matchen.

– Det här var härligt. I de första två perioderna kämpade jag för att hitta min position på isen. Men som lag tyckte jag att vi spelade bra och vann många närkamper och vi kom tillbaka i matchen vilket visar på att det är starka karaktärer i laget.

Vad sa tränare mellan andra och tredje perioden då ni var i underläge?

– Han sa att vi skulle hålla oss till vårt spel, inget annat utan bara att vi skulle gå tillbaka till grunderna. Jobba hårt och vinna våra närkamper och det var det som vi gjorde och kom tillbaka och vann.

Ditt första mål i VIK–tröjan var riktigt viktigt, vad säger du om målet?

– Jag vart bra uppsatt där jag var i mitten, jag tror att det var Fredrik Hetta som passade mig och jag fick till ett kliniskt avslut. Det var skönt att få göra första målet och kvittera matchen.

Det var en härlig inramning i hallen under tredje perioden, vad säger du om VIK–fansen?

– De är grymma, jag hörde dem under hela matchen. De är härliga och jag har spelat här en gång tidigare när jag var i Borlänge. När du är en del av laget känner du av deras passion.

Har du hunnit att träna med laget inför matchen?

– Nej jag var helt själv på isen i förmiddags, och jag har inte varit på is sedan i onsdags. Jag var lite trött där ute, men på måndag eller tisdag blir nog de första träningarna med laget.

Hur svårt är det att komma in i en match utan att ha haft ett träningspass med laget?
– Nej inte med den här gruppen av spelare, de är superbra och hela organisationen är riktigt proffsig. De är vana att ha kanadensiska importer i laget. Alla pratar engelska och är snälla och det har varit enkelt att komma in i gruppen, säger Lucas Venuto.

VIK:s tränare Thomas Paananen säger så här om Venutos debut.

– I de två första perioderna åkte han och leta lite för mycket och blev lite stillastående, men det är lätt att förstå då det är mycket nytt för honom. I tredje perioden släppte det lite när han spelade ihop med Pontus Holmberg och Johan Skiöld, de bor i anfallszon och sedan fick han göra det där fantastiska målet. Han kommer att bli en viktig för oss framöver, säger Thomas Paananen.

MATCHFAKTA

VIK Hockey–Bodens HF 4–2 (0–0, 1–2, 3–0)

Första perioden: 

Andra perioden: 1–0 (8.17) Niclas Lehmann (Fredrik Johansson), 1–1 (14.45) Jesper Ylivainio (Johan Ceder, Anton Toolanen), 1–2 (18.06) Sebastian Harila (Emil Wikström, Viktor Sandberg)

Tredje perioden: 2–2 (8.48) Lucas Venuto (Fredrik Hetta, Niclas Lehmann), 3–2 (11.19) Johan Skiöld (Pontus Holmberg, Kenny Källström), 4–2 (18.20) Johan Skiöld, straffslag

Powered by Labrador CMS