Sport: Laget som toppar första ”På pallen”

Varje måndag listar Västerås Tidning de tre hetaste händelserna inom den lokala idrotten. Här har ni vår lista för vecka 12 – med tre heta från föregående vecka.

Publicerad

Varje måndag listar Västerås Tidning de tre hetaste händelserna inom den lokala idrotten. Här har ni vår lista för vecka 12 – med tre heta från föregående vecka.

1. VästeråsIrsta

Vilken säsong handbollslaget har gjort! Efter att ha ramlat ur allsvenskan under 2017 tappade man i stort sett hela laget. Den enda spelaren som är kvar sedan förra året är Daniel Cederoos. Under ledning av tränaren Leo Ekblom har laget utvecklats till en vinstmaskin och under söndagen blev laget klart som seriesegrare, vilket innebär att man åter är klara för allsvenskt spel till hösten.

VästeråsIrsta är tillbaka i allsvenskan

2. VIK Hockey

VIK slog ut Kristianstad efter ett rafflande playoff som gick till tre matcher. VIK inledde med att ta en säker 2–0-seger på hemmaplan. Kristianstad svarade med att vinna fredagens drabbning. Men VIK kunde ta hem den helt avgörande matchen under lördagen efter att det 42-årige spelgeniet Conny Strömberg avgjort med sitt 2–1-mål. Otroligt strakt av gulsvart med tanke på att man saknade två ordinarie backar under matcherna i Skåne.

VIK Hockey klara för kvalserien

3. Albin Olofsson

Den 19-årige Västeråsbrottaren krossade allt motstånd i JSM. Han var överlägsen i alla matcher fram till guldet. Det ska bli intressant att följa brottartalangen som har siktet inställt på JEM & JVM

Västeråsbrottaren krossade allt motstånd i JSM

Etta. VästeråsIrstas handbollsherrar – allsvenskar nästa säsong – toppar Västerås Tidnings premiärupplaga av ”På pallen” – sportlistan med de hetaste lokala idrottshändelsrna den gångna veckan. Foto: Felicia Endgahl
Powered by Labrador CMS