Karwan Safari låg bakom tre av VSK:s fyra mål mot Syrianska Kerburan. Foto: VSK Fotboll

Skyttekungen klev fram när VSK Fotboll blev bäst i länet

VSK Fotboll på herrsidan och BK30 på damsidan. Där har ni vinnarna av Widerlöv cup som därmed kan titulera sig bäst i länet. För VSK satt segern långt inne - då klev skyttekungen in i handlingarna.

Publicerad

Finalerna av Widerlöv cup spelades på ett regnigt Solid park arena igår kväll.

På damsidan ställdes Elitetta-klubben BK30 mot division 1-klubben Gideonsberg. På pappret en ojämn tillställning, vilket också visade sig på plan.

Trots att BK30 vilade flera spelare dominerade man matchen från minut ett. Men det tog två minuter till innan Lani Smith spräckte nollan. Matchen slutade 3-0 till BK30, men siffrorna borde ha varit betydligt större.

Trots förlusten får Gideonsberg en plats i Svenska cupen. Detta då BK30 redan är direktkvalificerade tack vare spel i Elitettan.

Skyttekungen hoppa in - och avgjorde

Varken Syrianska eller VSK har dock en direktplats till cupen. Detta gjorde att herrfinalen lagen emellan hade en helt annan spänning.

Och Syrianska, bottenlag i division 2, stod emot bra. Med alla spelare på egen planhalva hade VSK svårt att skapa några heta målchanser.

I den 60:e minuten, vid ställningen 0-0, kastade därför Johan Mjällby in Karwan Safari. Skyttekungen tackade med att spräcka nollan och avgöra matchen bara sex minuter senare.

Safari låg även bakom 2-0 och 3-0 som både kom inom en minut. Dennis Persson kunde sedan fastställa slutsiffrorna 4-0.

VSK Fotboll blir därmed Västmanlands representant i Svenska cupen på herrsidan.

Widerlöv cup - resultat

Herrar, final

Syrianska IF Kerburan – VSK Fotboll 0–4 (0–0)

Mål: 0–1 (66) Karwan Safari, 0–2 (71) Självmål, 0–3 (71) Simon Johansson, 0–4 (79) Dennis Persson