Segerjubel! Skälby IBK vann onsdagens derby mot Hallsta IBK. Detta var klubbens första seger i division 1 någonsin. Foto: Jonas Edberg×1 / 7Visa bildtextBild 1 av 7

Skälby lämnade jumboplatsen efter första segern

Nykomlingarna Skälby har haft en tuff inledning av årets division 1 i innebandy. Men i kvällens derby mot IBK Hallsta kom första segern. – Skönt att äntligen få den här trepoängaren. Vi har varit nära flera matcher, säger tränaren Micke Enlund.

Skälby har inlett årets division 1 med sju raka matcher utan seger. Ikväll visade laget tidigt att de ville bryta den negativa trenden. Redan efter nio minuters spel hade hemmalaget dragit ifrån till en 3–0-ledning.

– Vi var ganska nöjda med den öppningen. Vi har haft lite problem med målskyttet, men nu känns det som att det har börjat lossna.

I början av andra perioden drog Skälby ifrån ytterligare och gick upp till 6–0 innan Hallsta tilläts göra sitt första mål för kvällen.

När slutsignalen ljöd visade tavlan 7–4. Därmed hade Skälby tagit klubben första historiska seger i division 1.

– Vi släpper till lite på slutet och låter dem göra några baljor. Så blir det tyvärr ibland.

Hur frustrerande har det varit att ni inte har vunnit tidigare?

– Ja, du... Det finns nog inga bra ord att förklara det med.

Vad tror du att den här segern kommer att betyda?

– Nu får vi med oss den här positiva energin som vi har saknat. På söndag har vi Lillån. Då tar vi med oss det här och sen gör vi likadant där borta, säger Micke Enlund.

I och med segern gick Skälby om Hallsta i bottenstriden av herrarnas division 1 västra.

Under onsdagens spelades ytterligare ett lokalderby i ettan. Surahammar tog emot IBF Västerås i Mälarenergi Arena. Den matchen vann IBF med 5–4.

Innebandyettan, Skälby–Hallsta 7–4

Målskyttar Skälby IBK: Anton Persson, Emil Hjort, Emil Eriksson, Christoffer Kahlson, Linus Gräf, Markus Thuvander, Mattias Sohlberg.

Målskyttar IBK Hallsta: Niclas Eklund, Fredrik Hollsten, Thommie Saarenpää, Joakim Turunen.