Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Sjunde raka segern för IBF Västerås

IBF Västerås grymma form håller i sig. Under lördagen tog laget sin sjunde raka seger då man besegrade GS86 med 5–3 på bortaplan och bibehåller serieledningen efter helgens omgång.

Publicerad

Västerås fick en kalasstart på lördagens bortamatch i Forshaga. Jonathan Lundkvist angav tonen när man smällde in 0–1 efter 38 sekunders spel. Västerås fortsatte att mangla på offensivt och innan perioden var över var man i en 0–3 ledning.

– Vi gör en jättebra första period, både offensivt som defensivt. Sedan kan man säga att vi gör en bra defensiv insats i den andra perioden. I tredje spelade vi upp oss offensivt men de sista fem minuterna kanske vi inte ska ta med oss, säger Västerås tränare John Kvist.

Inför den sista perioden var ställningen fortfarande oförändrad från den första perioden. Men nytt bränsle i offensiven gick Västerås ifrån till 0–5 innan GS86 lyckades reducera vid tre tillfällen i slutminuterna, något som John Kvist inte var riktigt nöjd med.

– Det är viktigt att hålla uppe fokus fast man leder och spela smart, men det är tre poäng.

Vilka delar i spelet är du mest nöjd med i dagens match?

– Jag skulle nog vilja säga defensiven, vi följer vår gameplan helt och hållet. Vi gör ett jättebra jobb med att störa deras spel och de får aldrig igång något bra rull.

Sju raka segrar, vad har du för förklaring till den fina sviten?

– Jag tror att jag har sagt det förut, det är att vi har en stor trupp där vi kan ha ett bra tryck på träningarna där vi har kul ihop, där alla bidrar i gruppen. Det är det som gör att vi är så starka, avslutar John Kvist.

Övriga resultat i Division 1 Västra Svealand
Hagfors IBS – Surahammars IBF 8–7 SD
Karlskoga IBF – IBK Hallsta 6–2

MATCHFAKTA

GS86 – IBF Västerås 3–5 (0–3, 0–0, 3–2)Målskyttar IBF Västerås: Rasmus Bergström 2, Jonathan Lundkvist, Tobias Landell, Jacob Phalm

Powered by Labrador CMS