Foto: Stefan Lindgren/Arkiv×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Segertåget fortsätter – ikväll tog VIK sin åttonde raka seger

VIK fortsätter att gå som tåget i den västra Hockeyettan. Ikväll gjorde man inte en av sina bättre insatser den här säsongen men det räckte ändå till en 3–2 seger över Enköping.

Publicerad

– Det som var bra idag var att vi fick 3 poäng. Vi gör tre snygga mål men utöver det är Enköping mycket bättre än oss, de var hetare och vi ska vara glada att vi vann idag, säger VIKs tränare Thomas Paananen.

Vad berodde det på att ni inte kom upp i nivå?

– Jag vet inte riktigt. Det är många olika faktorer, vi har vunnit mycket och man går ner någon procent här och där. Sedan kommer Enköping hit som att det skulle vara en VM final och då blir det så här.

Det måste vara en trygghet för er att vinna fast ni inte är på topp, hur ser du på det?

– Ja det är klart, det är helt otroligt att vi lyckas att vinna den här matchen. Men det är för att vi har vunnit mycket på slutet och det är imponerande att vi hittade en väg att vinna ändå.

Huvudpersoner i kvällens seger var den tidigare Enköpingsduon Kevin Wieskog och Oskar Pettersson som låg bakom VIKs två sista mål i matchen.

– Kevin Weiskogs prestation vid 3–1 målet när han tacklar ner deras back och spelar fram Oskar Pettersson som 3–1 målet i boxplay, det är matchavgörande, sedan tycker jag att han gör flera andra bra byten i matchen, avslutar Thomas Paananen.

MATCHFAKTA

VIK–Enköping 3–2 (0–1, 1–0, 2–1)
 
Första perioden: 0–1 (6.43) Ludvig Ahlin (Simon Cederborg-Nilsson, Rikard Eriksson)
 
Andra perioden: 1–1 (13.31) Marcus Bergman (Johan Skiöld, Pontus Holmberg)
 
Tredje perioden: 2–1 (2.04) Petter Mattsson (Kevin Weiskog, Oscar Pettersson), 3–1 (8.34) Oscar Pettersson (Kevin Weiskog) spel fyra mot fem, 3–2 (15.16) Daniel Andersson (Simon Cederborg-Nilsson, Fredrik Lovén) spel fem mot fyra
 
Skott: 9-8, 8-3, 7-14

Powered by Labrador CMS