VSK vann under onsdagskvällen mot Vänersborg. Foto: Stefan Lindgren

Seger för VSK efter stabil insats

VSK tog en säker 6–1-seger i onsdagens hemmamatch mot IFK Vänersborg. Detta efter att lagets straffspecialist Patrik Sjöström dundrat in både 1–0 och 2–0 från straffpunkten.

VSK bjöd på en stabil insats inför hemmapubliken i ABB Arena Syd under onsdagkvällen.

Utan att bjuda på något skönspel kontrollerade grönvitt händelserna i elitseriematchen mot IFK Vänersborg.

1–0 och 2–0 kom efter dubbla straffkanoner från Patrik Sjöström redan under matchens första 20 minuter. Sedan gjorde talangen Max Mårtensson 3–0 några minuter innan lagen klev av för pausvila.

I början av andra halvlek väcktes matchen till liv efter att Vänersborg gjorde 3–1. Men den lilla nerv som väcktes av målet, släcktes istället när Tobias Holmberg sköt 4–1 i nättaket.

Efter det ökade VSK på sin ledning med både 5–1 och 6–1 genom Stefan Edberg och Mikael Olsson.

VSK–IFK Vänersborg 6–1 (3–0)

Mål: 1–0 (14) Patrik Sjöström (straff) 2–0 (19) Patrik Sjöström (straff) 3–0 (40) Max Mårtensson (Mikael Olsson) 3–1 (60) Emil Wiklund (utan assist) 4–1 (75) Tobias Holmberg (Simon Jansson) 5–1 (85) Stefan Edberg (utan assist) 6–1 (91) Mikael Olsson (Jacob Bucht)