Malin Persson gjorde två mål för VSK i vinstmatchen mot Villa. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Seger för VSK Bandy – nollade Villa

Under lördagen inkasserade VSK Bandys damer sin tredje raka seger i Elitserien. Detta efter att man besegrat Villa–Lidköping med 5–0 på bortaplan.

Publicerad

I den tredje omgången kom VSK:s tredje raka seger. Detta utan att man på något sätt övertygade spelmässigt i matchen mot Villa.

– Vi har lite svårt att få det att fungera, vi vinner matchen med 5–0 och det är fantastiskt. Vi har spelat tre raka matcher utan att ha släppt in något mål och det är en styrka, säger tränaren Fredrik Plan.

Har det hänt i VSK dams historia att ni lyckats hålla nolla så länge?

– Nej det har nog aldrig hänt, det tror jag inte. Det är jag ganska säker på att det inte har hänt och det är nog historiskt sätt unikt överlag vill jag säga.

Trots segern och den hållna nollan är inte Fredrik Plan speciellt nöjd med lagets spel.

– Vi har för dålig fart, både på bollen och på skridskorna. Det ser lite krampaktigt ut när vi har bollen. Mycket handlar om att höja passningskvalitén, för då kommer det att se mycket bättre ut och då blir det enklare att spela, säger Plan och fortsätter.

– Vi som grupp har en vision hur vi vill spela bandy och det är en process som vi ska igenom innan det fungerar. Det måste få hacka i spelet för att vi ska kunna utvecklas.

Då är det islossningen som ni väntar på då?

- Ja precis, det kommer i perioder. Men vi hoppas att de perioderna blir längre och längre i matcherna. Att bli ett spelförande lag från att vara ett försvarande lag är ett ganska stort steg att ta innan man är där, avslutar Fredrik Plan.

I och med segern skuggar VSK tabellettan Kareby i serien. VSK ligger på en andra plats på sämre målskillnad än Kareby.

MATCHFAKTA

Villa Lidköping – VSK Bandy 0–5 (0–2, 0–3)Målskyttar VSK Bandy: Matilda Plan 2, Malin Persson 2, Elin Karlsson.

Powered by Labrador CMS