Foto: Josefine Wijkström

Säsongens första hemmamatch för VSK Fotboll inleddes med Folkets marsch

Efter premiärsegern borta spelar just nu VSK Fotboll sin första hemmamatch för säsongen på Solid Park Arena. Med strålande sol och publiksiffror som pekar mot rekord kan det inte bli annat än en folkfest. Innan avspark marscherade supportrarna tillsammans till arenan. – Stämningen är god och alla är superpeppade på alla sätt och vis, säger initiativtagaren och supportern Anders Tengström.

Publicerad

Inför matchen samlades VSKs supportrar på Stora Torget, några redan vid 11-tiden på förmiddagen. En timme innan matchstart marscherade de tillsammans till arenan, via Östra Kyrkogårdsgatan och Vasagatan. Det är tredje året i rad supportrarna går en så kallad "Folkets marsch" inför hemmapremiären.

– Folkets marsch betyder jättemycket. Det är första samlingen på säsongen, innan det är dags för hemmamatch. Vi gör det här för att visa att Västerås bryr sig om VSK, säger Andreas Dayan som är ordförande för VSK Fotboll.

Intresset för att marschera tillsammans mot arenan inför säsongens första hemmamatch har ökat för varje år.

– Det är tredje året vi går folkets marsch och det blir mer och mer folk för varje år. Nu är det 1 000 personer som kommer gå, minst! Med så här fint väder ser man också att det blir mer populärt, säger Anders och fortsätter:

– VSK behöver en manifestation där vi laddar upp inför matchen. Många storklubbar har liknande marscher och vi i Västerås vill inte vara sämre.

Säsongens första hemmamatch är alltså Akropolis IF från Stockholm.

– Det är vår toppmotståndare, vi måste spela hårt mot dem, konstaterar Andreas.

Se bildspel från marschen

Anders Tengström, VSK Fotboll supporter och initiativtagare till folkets marsch, uppskattade att det var minst 1 000 personer som gick mot säsongens första hemmamatch från Stora torget. Foto: Josefine Wijkström
Foto: Josefine Wijkström×1 / 7Visa bildtextBild 1 av 7
Powered by Labrador CMS