Säsongens första förlust för VIK

Efter sex raka matcher utan förlust så fick VIK tillslut se sig besegrade i Hockeyettan Västra. I toppmötet i Billingehov kunde hemmalaget Skövde ta hem segern med 4-3.

VIK var obesegrade fram till kvällens match. Toppmötet i Billingehov skulle visa sig bli en tuff match för VIK där hemmalaget Skövde kunde gå ifrån till en 4-1 ledning i början av tredje perioden.

VIK gjorde en anstormning för att komma ifatt genom mål av Petter Mattsson och Marcus Bergman kom man närmare. Med bara sekunder kvar av matchen var VIK ytterst nära att kvittera då Fredrik Hetta träffade stolpen.

Skövde gick segrande ur drabbningen och VIK fick inkassera sin första förlust i årets seriespel. Nästa match för VIK är nu på söndag då Kumla gästar ABB Arena Nord.

MATCHFAKTA: Skövde–VIK 4–3

Första perioden: 1–0 (1.18) Oscar Forsmark (Anton Blomberg), 2–0 (5.32) Jesper Sellin (Carl-Johan Sjögren, Oskar Niklasson)

Andra perioden: 2–1 (13.47) Fredrik Johansson (Fredrik Hetta, Kenny Källström)

Tredje perioden: 3–1 (3.07) Anton Blomberg (Alexander Henriksson) spel fem mot fyra, 4–1 (4.59) Alexander Henriksson (Hampus Forsling), 4–2 (13.52) Petter Mattsson (Manne Mattisson, Jimmie Jansson), 4–3 (17.55) Marcus Bergman (Oscar Pettersson, Kenny Källström)