Ikväll har VästeråsIrsta chans att ta revansch på Skuru efter storförlusten i första kvartsfinalen. Foto: Ruben Lamers

Så ska VI ta revansch på Skuru

Handbollens kvartsfinalserie fortsätter ikväll. 19.00 tar VästeråsIrsta emot Skuru IK i Bombardier arena. Första matchen slutade i förnedring. "Nu är det upp till bevis".

Publicerad
Frenne Båverud

Det var inget snack i den första kvartsfinalen. Skuru bjöd VästeråsIrsta på en uppvisning i handboll i Nacka bollhall och vann med 28-14.

Ikväll är det chans till revansch för VI-damerna hemma i Bombardier arena. Men då måste laget höja sig rejält.

- Vi måste hitta en högre intensitet i försvarsspelet så vi får möjligheter att straffa deras tekniska fel med kontringar, få till ett mer direkt kontringsspel med större mod samt offensivt sett släppa tyglarna och gå på mycket hårdare, säger tränare Frenne Båverud till VI:s hemsida.

- Vi kommer inte kunna vinna genom att spela dumdristigt, men det får inte bli som senast då det blev avvaktande och passivt. Full fart framåt både i försvar och anfall helt enkelt!

Enligt Frenne Båverud var laget oerhört besviket efter den första kvartsfinalen då man varken höll den tänkta planen eller genomförde matchen med någon större energi eller intensitet.

Han tror dock att man kan ställa till med en skräll ikväll.

- Kommer vi samman som lag och hittar den där energin som det här laget har kapacitet till, då kan vi pressa dom rejält. Hemma har vi varit starka i år. Nu är det lite upp till bevis, säger han till VI:s hemsida.

Powered by Labrador CMS