På rätt spår igen. Rönnbys innebandydamer kan ta julledigt med en skön seger mot regerande svenska mästarna Iksu i ryggen. Foto: Stefan Lindgren

Rönnbys efterlängtade seger mot svenska mästarna

Rönnby Tigers innebandydamer gav sig själva bästa tänkbara julklappen. 8–5-segern borta mot regerande svenska mästarna Iksu i Umeå ger gott hopp inför SSL-fortsättningen efter nyår. – Ett bra kvitto att vi är på rätt väg igen, säger tränaren Jimmy Gunnstedt.

Publicerad
Jimmy Gunnstedt – nöjd Rönnbytränare.

Innan matchen i Umeå i söndags hyllades Iksus nio svenska VM-guldspelare.

Åtta av dessa deltog sedan i matchen mot gästande Västeråslaget.

Men det hjälpte föga.

Rönnby var på hugget och stod för säsongens bästa insats. Och den första segern på flera år mot Iksu i seriespelssammanhang.

– Motivation slog klass den här gången, helt klart, säger Jimmy Gunnstedt.

Han är både glad och stolt över lagets insats.

– Det är självklart stort att vinna på deras hemmaplan med alla VM-spelare. Och Iksu var inte dåliga på något sätt i den här matchen, det var vi som gjorde dom dåliga.

Vad var nyckeln?

– Att vi gjorde vårt jobb. Vi gör det vi har jobbat på mycket under VM-uppehållet, att hitta tillbaka till vårt grundspel. Vi har gjort många bra matcher under säsongen, men inte fått in bollen. Det sätter sig i huvudet till slut. Nu har vi haft bra träningar på slutet, kul att det funkar även i match, säger Gunnstedt.

En annan viktig del som lossnade var Elin Björkmans målskytte. Lagkaptenen stod för ett hattrick i 8–5-segern.

– Viktigt för Elin att komma igång med målskyttet igen. Det var lite islossning efter många missade chanser. Två av målen var helt fantastiska, berömmer Rönnbytränaren.

Vad betyder segern för laget?

– Förutom en skön känsla att vi kan slå alla lag är det ett kvitto på att vi gör rätt. Att vi är konstruktiva i snacket, kräver lite mer av varandra, har bra passningsspel och full inställning. Det är då vi höjer oss.

Tigers ligger nu på en sjätteplats i SSL-tabellen inför jul- och nyårsuppehållet med 21 poäng, åtta poäng ner till niondeplatsen.

– Målet är ju slutspel. Det kommer att kräva sina poäng. Men vi har definitivt gjort en godkänd höst även om plumparna kanske har varit fler i år än förra året. Vi är med och hugger och har vuxit ordentligt den senaste månaden, säger Rönnbytränaren

Nu väntar snart en välförtjänt julledighet.

– Vi kör den här veckan, sedan är det individuell träning över jul och så kör vi igång 2 januari igen.

Nästa SSL-match för Tigers är den 5 januari i Kristiansborgshallen då Malmö gästar.

Powered by Labrador CMS