VSK:s klubbchef Michael Campese med nyförvärvet Robin Folkesson. Foto: Dan Persson/VSK

Robin Folkesson klar för VSK Bandy

VSK Bandy rustar för säsongen 2017/18. Med att plocka in ännu en Folkesson. Vetlandamittfältaren Robin ansluter till storebror Simons grönvita klubb.

Publicerad

Efter säsongen 2013/2014 valde Robin att lämna hemstaden Örebro för att flytta till Vetlanda. Efter tre säsonger i Småland tar han nu sitt pick och pack och flyttar till Västerås för att representera VSK de kommande säsongerna.
– VSK är en storklubb som jag alltid har gillat och det är en klubb som tilltalar mig. Jag var i ett läge där jag kände att jag behövde nya utmaningar och en ny miljö. Jag vill ta nästa kliv i min karriär som bandyspelare, säger Robin Folkesson till VSK Bandys hemsida.
Kraven kommer förstås att höjas när han nu ansluter till Mesta mästarna – som jagar revansch nästa säsong efter det tidiga uttåget i år.
– Det är något jag ser fram emot. Jag ser det bara som positivt att varje träning blir match och att det varje dag gäller att ge 100 procent. Alla är här för att vinna och vi jobbar mot samma mål, som idrottsman vill man vinna, säger han till hemsidan.
I VSK spelar redan den tre år äldre brodern Simon Folkesson och nu får bröderna en ny chans att spela tillsammans, i Grönvitt.
– Det ska bli kul. Vi har en nära relation även om vi kan ryka ihop rejält ibland. Vi hann inte spela så mycket tillsammans i Örebro så det ska bli kul att spela med varandra på riktigt, säger Robin Folkesson.
Han har hållit till på halven och mittfältet i Vetlanda och även om det inte än är bestämt vart han ska spela i VSK så har han en favoritposition.
– Då är det på centralt mittfält. Men jag kommer spela där laget behöver mig som mest.
VSK:s klubbchef Michael Campese om värvningen av Robin Folkesson:
– Vi har haft koll på Robin länge men det trappades upp under det senaste året. Vi bestämde för några år sedan hur vi vill bygga laget och vi vill att det ska påminna om tysk fotboll med full fart framåt och bakåt samt spetsa det med finess. Vi tycker att Robin passar bra in där, säger Campese till VSK Bandys hemsida.

23-åring med Örebro som moderklubb

Namn: Robin Folkesson
Född: 29 april 1994
Längd: 1,94
Position: Halv/mittfält
Moderklubb: Örebro SK
Tidigare klubbar: Vetlanda BK
Aktuell: Har skrivit på ett tvåårsavtal med VSK Bandy

Powered by Labrador CMS