Emelie Liljeström blir allt säkrare i sin Ford Mustang GT och noterade personbästa i norska Rudskogen. Foto: Axel Modin×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Personbästa för Liljeström i V8 Thunder Cars

Västerås racerstjärna Emelie Liljeström går från klarhet till klarhet i V8 Thunder Cars-serien. I norska Rudskogen kom den hittills bästa placeringen under debutsäsongen, en femte. – Det är en väldigt teknisk och snabb bana, säger 21-åringen.

Publicerad

Det var första gången Emelie Liljeström tog banan i Norge i besittning.

– Den enda erfarenheten jag hade av den banan var att jag kollade på anläggningen när den byggdes, säger hon.

Träningen bestod därmed mest av att hitta runt och lära känna banan.

– Det gick hyfsat bra, men det är en väldigt teknisk bana och dessutom snabb. Jag gjorde några misstag med nya däck och kvalade in som sjua.

I det första racet, av två, åkte Västeråstjejen dock upp sig två placeringar efter bra körning och slutade femma.

– Det är det bästa jag gjort hittills så det är jag nöjd med. Rudskogen är en otrolig bana och anläggning, vi i Skandinavien borde satsa mer på liknande anläggningar, tyckte Liljeström efter racehelgen i Norge, hennes tredje totalt i V8-serien.

Race 2 blev smått kaosartat med protester och annat som gjorde att det officiella resultaten dröjde. Kaoset gick heller inte Liljeström obemärkt förbi.

– Jag gjorde en bra start, men framförvarande bil bromsade mitt i en kurva så jag råkade åka in i honom. Vi båda snurrande men jag fick en bestraffning, en så kallad drive thru, vilket var min första i hela min racingkarriär. Men någon gång ska ju den första, säger Emelie med ett leende,

Efter många om och med blev det till sist en åttondeplats i race två. Liljeström ligger nu totalsexa i mästerskapet som toppas av teamkompisen i Bryntesson Motorsport, Mattias Lindberg, efter ännu en delseger i Norge.

Nästa stopp i kalendern för V8 Thunder Cars – som nu hunnit halvvägs – är Västkustloppet då klassen gästar STCC i Falkenberg den 8–9 juli.

Powered by Labrador CMS