Niclas Lehmann fick lämna isen efter bara 28 sekunders spel mot Boden. Detta efter att han blivit överfallen av Bodens Albin Eklund som delade ut en tackling från blindside. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Otäck skada på Lehmann när VIK vann över Boden

VIK vann även sin andra match under denna helg. Idag vann man med 2–1 mot Boden på bortaplan. Men segern hamnade i skuggan av överfallet på VIK:s center Niclas Lehmann som låg orörlig på isen i 10 minuter.

Publicerad

Matchen mot Boden hade knappt börjat innan Niclas Lehmann blev överkörd av Bodens Albin Eklund, klockan hade bara tickat 28 sekunder av första perioden. Tacklingen var en så kallad blindsidetackling som tog hårt mot Lehmanns huvud. Lehmann blev liggandes och fick vård på isen i 10 minuter. VIK:s tränare Thomas Paananen var riktigt kritiskt till tacklingen.
– Lehmann får en tackling från blindside efter 28 sekunder. Nu när jag har sett den på film är den inte snygg någonstans. Det här måste bort från svensk hockey, det är fruktansvärt att se de här bilderna och det är riktigt otäckt.

Hur är det med Lehmann för tillfället?

– Det är inte speciellt bra och jag vet inte en exakt status på honom, det är andra i föreningen som har den kontakten. Men han är kvar på sjukhus här i Boden.

Då kan man väll nästan räkna med att han missar avslutningen av allettan?

– Ja det gör han säkert men jag har svårt att ge något svar på det nu. Men det såg inte bra ut när han lämnade isen.

Hur tufft blir det att tappa Lehmann i detta skede av säsongen?

– Det är naturligtvis jättetufft, sedan har vi tre andra forwards på skadelistan och sedan var Morgan Hassel sjuk under helgen. Med fyra forwards och en back borta är tapp som alla lag skulle känna av. De är det som gör att dagens seger känns extra stark.

Om vi går till dagens match, hur summerar du den om vi bortser från Lehmanns otäcka skada?

– I första och tredje perioden tycker jag att vi gör det bra, det är ett bra bortaspel där vi har ett bra passningsspel i stora delar. I andra perioden får vi en dipp där de lyckas att kvittera. Men vi tar en timeout och lyckas att överleva till paus och hämta ny energi till sista perioden.

Det blev två segrar under helgens bortaturné, hur nöjd är du med matcherna?

– Vi har haft problem med norrlandslagen både hemma och borta. Vi har pratat runt det och det här är i varje fall ett steg i rätt riktning. Vi känner fortfarande att det finns mer att hämta, men det är ett stort steg framåt, avslutar Thomas Paananen.

MATCHFAKTA

Boden – VIK 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (2.54) Fredrik Hetta (Johan Skiöld, Pontus Holmberg)
Andra perioden: 1–1 (13.40) Anton Toolanen (Kim Johansson, Christian Pettersson)
Tredje perioden: 1–2 (9.25) Fredrik Hetta (Alexander Lindelöf)
Skott: 7–7, 16-3, 11–14

Powered by Labrador CMS