Oavgjort i toppmötet – VSK fortsatt obesegrat

Publiken på 1 862 åskådare fick se en riktig toppmatch i ABB Arena. Gigantmötet mellan VSK Bandy och Sandviken slutade 5–5 efter en välspelad match där VSK var närmast segern.

  • Publicerad 21:53, 9 nov 2017

Det är kul att kunna vara bitter över 5–5 mot Sandviken

VSK är fortsatt obesegrat i årets Elitserie. Ikväll drabbade Grönvitt samman med Sandviken i en riktig toppmatch där lagen turades om att vara i ledningen. VSK ledde med 4–3 efter första halvlek och Sandviken kom ifatt i den andra.

– Det var en jämn första halvlek där det var ett ställningskrig fram och tillbaka. Vi hade svårt att få tag i Erik Säfström, men det rättade vi till i den andra halvlek. Det är en jämn match i 75 minuter sedan tar vi över och är nära ett vinstmål. Det var jämnt och en bra match för publiken där det var körning från bägge lagen, säger Martin Landström.

Ni hamnade i underläge vi två tillfällen i början av första halvlek, men ni lyckades kvittera omgående. Hur viktigt var det?

– Det är klart det var viktigt, det var skönt att sätta dit ett mål tillbaka och så var det utjämnat.

I andra halvlek växte VSK mer och mer och tog sakta men säkert över bollinnehavet och skapade mer och mer. I slutet gick VSK hårt för att göra ett segermål.

– I andra halvlek gör vi det bättre på honom och vi tog över matchen ju längre den går. Vi hade sju man i deras straffområde och när de ställde om hade de en eller två spelare. Jag tycker att det var vi som tog över matchen men det var en jämn match. Det var två av Sveriges bästa lag och det spelades bra bandy idag.

Du gjorde två mål idag, vad säger du om din insats?

– Insatsen var helt okej, det var en krigarinsats defensivt och det blev inte mycket skönspel. Det är ett par grabbar i laget som ska ha beröm och det är Simon Jansson och vår backlinje och Andreas Bergwall i målet.

Du måste ändå berätta lite om hörnan där du gjorde ett riktigt snyggt mål?

– Det var en variant. Vi har ett bra skytte och de flesta lagen rusar hårt för att komma nära. Från vänster har vi haft dålig utdelning den här säsongen så Michael Carlsson kom med en variant och jag blev helt ren, hade jag missat den hade jag blivit sågad. Det var skönt att sätta dit den och ta ledningen igen efter 4–4-målet.

Martin Landström fick priset som matchens bästa spelare i VSK och har efter fem omgångar visat att han kommer bli en nyckelspelare den här säsongen.

– Vi är starka som lag och det är skitkul att spela i VSK och det är kul att kunna vara bitter över 5–5 mot Sandviken. Det känns bättre och bättre.

Var det ett rättvist resultat?

– Sett till hela matchen, ja absolut. Men jag tycker att vi var starkare i slutet. Sandviken är ett bra lag och oavgjort var rättvist, avslutar Martin Landström.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING