Räcker VSK-jublet hela vägen till Superettan i höst? Foto: Jonas Bergkvist×1 / 7Visa bildtextBild 1 av 7

Nyförvärven ska lyfta VSK mot Superettan

Sex spelare in. Sex poäng upp till kvalplats. Imorgon börjar VSK Fotbolls jakt på Superettan."Vi har alla möjligheter att nå kval. Och väl där har vi en jättechans" säger klubbchef Michael Campese.

Publicerad
Michael Campese.

På söndag drar höstsäsongen igång för VSK Fotboll när man ställs mot Arameisk-Syrianska på hemmaplan. Tolv matcher återstår av säsongen. Sex poäng ska hämtas in för att nå kvalplats.

Vad talar då för att VSK ska lyckas? Förutom att klubben plockat in bandystjärnan Andreas Bergwall som tredjemålvakt har hela sex nya spelare värvats in. Fyra av dem har erfarenheter från Allsvenskan och Superettan. De andra är två av Västmanlands största talanger.

– Genom att värva unga talanger visar vi att vi bryr oss om det lokala, att vi vill fostra egna spelare. Sen var det också viktigt att få in spelare med erfarenhet från spel högre upp som kunde höja den totala statusen på hela truppen. Nu har vi både en bra bredd och en bra spets, säger klubbchef Michael Campese och tillägger:

– Jag är jättenöjd med de spelare vi fått in. De är starka karaktärer som verkligen vill vara i VSK.

Förutom Rinor Nushi, som anslöt sent på lån från allsvenska AFC Eskilstuna, har alla nyförvärv skrivit kontrakt över minst nästa säsong också.

– Det var jätteviktigt. Vi sökte spelare som hade nån anknytning till Västerås och som vill vara här på längre sikt. Vi är inte betjänta av kortsiktiga lösningar, säger Campese.

Vad är anledningen till att ni ändå lånar in en spelare för bara ett halvår?

– Filip Tronêt är en jätteviktig spelare för oss, men han har problem med sin fot. Och sen gick Koyar (Salimi) sönder här i en träningsmatch. Så det är två kantspringare som är osäkra under hösten. Med Rinor känns det som vi har täckning på alla positioner.

Förväntar du dig att nyförvärven ska börja leverera direkt?

– Ja, tittar man på hur träningarna har sett ut så. Det kan vara bra med nya röster i laget som alla vill visa att de är här. Så visst är det en önskan att allt ska sätta sig så fort som möjligt, säger Campese.

När det gäller att nå andraplatsen i tabellen, och därmed kvalplats, är klubbchefen positiv.

– Klart att vi ska ge det chansen och gå för det! Sex poäng tappar man snabbt. Vi har alla möjligheter.

– Sen tror jag att vi skulle ha en jättechans i ett kval. Oavsett vilka vi får möta från Superettan så tror jag inte att nån annan kommer ha 6-7000 på läktarna. Lägg till erfarenheten vi fått in i truppen och det ser väldigt bra ut.

Stark ekonomi, stark trupp och Johan Mjällby som tränare. Ursäkterna för att inte spela högre upp i seriesystemet börjar ta slut för VSK Fotboll.

– Får vi bara vara hela och friska så har vi inget att skylla på. Då ska vi vara med där uppe. Sen är det helt okej om vi når Superettan 2018. Vi känner ingen panik. Vårt mål är att vara ett topplag i Superettan 2019-2020. Och med tanke på stödet vi har och det egna kapitalet så har vi alla möjligheter till det, avslutar Michael Campese.

VSK - Armeisk-Syrianska, Solid park arena, söndag 20/8 16.00.

Powered by Labrador CMS