Dags för premiär för VIK i hockeyettan. Foto: Martin Blom

Nu startar ödesäsongen för VIK

Ikväll smäller det! Nu drar hockeysäsongen igång. VIK tar emot Mariestad BoIS hemma i ABB Arena klockan 19.00. Hockeyfebern går verkligen att känna på här i Västerås. Eller ...?

Publicerad
Jonas Edberg.

Nja, någon vidare hockeyfeber har väl i ärlighetens namn inte drabbat stan. Det sägs ju att Västerås är en riktig hockeystad. Och visst, det kan väl stämma att vi har varit det - men just idag, den 15 september 2017, är det en sanning med modifikation.

Efter alla turer kring VIK med nedflyttning och ekonomisk kris känns det som att många västeråsare har tröttnat lite. Intresset finns där, men luften har gått ur och många orkar inte bry sig.

Därför är årets säsong den viktigaste på ”år och dar”. Jag skulle vilja dra det så långt som att hockeyns framtid i Västerås nu står på spel.

Blir årets säsong ett nytt fiasko, då är jag rädd att VIK som klubb inte överlever. Redan under sommaren såg man tendenserna när flera unga lovande spelare valde att flytta till andra klubbar istället för att stanna hemma och ta chansen i VIK-tröjan.

Därför är det otroligt viktigt att klubben nu klarar av att vända den negativa trenden. A-laget bör gå upp direkt och juniorerna FÅR inte åka ur J20 Superelit.

Om klubben misslyckas – då kommer de inte att kunna behålla en enda talang i framtiden.

*********

Hur tror jag då att det går? Jag tror faktiskt att det kommer gå bra. Truppen ser lovande ut, och rapporterna från försäsongen har varit positiva. Och börjar det gå bra, då kommer publiken också att komma tillbaka och då vi snart en riktig hockeystad igen!

*********

Till sist måste jag passa på och berömma klubben för sin närvaro i sociala medier. De filmklipp som klubben lagt ut inför premiären är rätt lustiga. Det visar dessutom upp en självdistans som vi inte är vana vid att se från VIK:s sida. Helt rätt väg att gå för att vinna tillbaka västeråsarnas förtroende!

Powered by Labrador CMS