Nordfeldt och Bircher fixade segern för Rönnby

I damernas SSL besegrade Rönnby ikväll Linköping med 3–0. Stora hjältar blev tvåmålsskytten Angelica Nordfeldt samt målvakten Helen Bircher som höll nollan.

Rönnnby fortsätter övertyga i damernas SSL. Inför 190 åskådare i Kristiansborgshallen tog Västeråslaget på fredagkvällen sin fjärde seger för säsongen.

Matchen var till en början en både jämn och målsnål historia. Det dröjde ända till 15.09 i den andra perioden innan Rönnbys Angelica Nordfeldt gjorde matchens första mål.

Strax innan periodvilan kom nästa mål och återigen var det Nordfeldt, som återvände till klubben inför den här säsongen, som gjorde det.

Sista perioden slutade 1–0 till Rönnby, trots att Linköping öste på för att komma in i matchen. Periodens enda mål gjordes av Isabelle Nordin Persson.

Matchfakta: Västerås Rönnby–Linköping 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Första perioden:

Andra perioden: 1–0 (15.09) Angelica Nordfeldt (Elin Björkman), 2–0 (19.19) Angelica Nordfeldt (Karin Nygren).

Tredje perioden: 3–0 (06.30) Isabelle Nordin Persson (Karin Nygren),

Skott: 21–32 (9–9, 7–10, 5–13).

Publik: 190 åskådare