BK30-damerna hade en riktigt tung första halvlek i hemmapremiären mot Växjö. Kraftig motvind i dubbel bemärkelse. Här har de svartklädda gästerna just gjort sitt tredje mål genom Anna Hjälmkvist och avgjort lördagsmatchen på Ringvallen redan efter 25 minuter. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Motvind för BK30 i hemmapremiären

Västerås BK30 har fått en tung start på sin sejour i Elitettan. Hemma på Ringvallen på lördagseftermiddagen var det dubbel motvind. Gästande seriefavoriten Växjö hade avgjort redan efter 25 minuters spel. 1–4 till slut i blåsten. – Vi tar med oss andra halvlek där vi spelar jämnt med Växjö, säger BK-tränaren Jörgen Nyberg.

Publicerad

Växjö var och nosade på en allsvensk plats redan i fjol och anses av tränare och experter som den stora favoriten till seriesegern i Elitettan i år.

En väldigt tuff motståndare för nykomlingen BK30, utan avstängde skyttedrottningen Cassandra Korhonen, med andra ord.

Uppgiften blev inte lättare av att hemmalaget fick börja matchen i kraftig motvind denna blåsiga lördag.

Motvinden bet extra i kinderna sedan gästerna tagit ledningen på straff redan i sjunde matchminuten och sedan efter ytterligare en fast situation (hörna) och ett långskott utökat till 0–3 redan efter 25 minuters spel och sett till att BK blivit blåst på poäng i hemmapremiären.

– I övrigt har de inte så många lägen, jag tycker vi står upp bra trots allt. Vi ska komma ihåg att det är ett väldigt spelskickligt lag vi möter, det syns att det är bra klass på många spelare, poängterar Jörgen Nyberg.

Ja, hemmalaget – med trebackslinjen Christa Neary, Sofia From och Hanna Claesson i spetsen – kämpade och stred tappert och höll de kvicka och målfarliga Växjöspelarna stången.

I andra halvlek spelade laget i medvind – och höll målmässigt oavgjort (1–1) sedan Ulrika Rejdemark blivit årets premiärmålskytt för BK i Elitettan med sin 1–4-reducering i slutminuterna.

– Vi lyfter helt klart i andra och jag tror ändå att tjejerna känner att vi hänger med på den här nivån.

Nu har BK30 mött seriens två topptippade lag (1–5 mot Kalmar i premiären) och kampen om poäng kan börja på allvar för laget på lördag borta mot nykomlingskollegan IF Böljan i Falkenberg.

– Vi bör absolut ha större chans på poäng då, vi har dessutom alla tillbaka i laget så det blir tuff konkurrens om platserna.

Vad tar ni med er från dessa två första matcher?

– Två bra halvlekar, den första mot Kalmar och den andra mot Växjö. Vi har visat att vi fysiskt är minst lika starka, säger Jörgen Nyberg.

Matchfakta

Västerås BK30–Växjö DFF 1–4 (0–3)

Första halvlek: 0–1 (7) Anna Anvegård, straff, 0–2 (19) Frida Boriero, 0–3 (25) Anna Hjälmkvist. 

Andra halvlek: 0–4 (55) Anvegård. 1–4 (90) Ulrika Rejdemark.

Publik: 273.

Så spelade BK30

Målvakt: Jonna Böckert. Backlinje från höger: Christa Neary, Sofia From, Hanna Claesson. Mittfält från höger: Emma Salmi (69), Jennifer Forsman Ekfeldt (80), Ulrika Rejdemark, Rebecca Rulander, Jennifer Holmström (57). Anfall: Elin Hammar, Lani Smith.

Ersättare: Agnes Bergling (57), Marie Segerholm (69), Stephanie Paramio (80).

Powered by Labrador CMS