Morgan Hassel och VIK-försvaret har hittat storformen lagom till playoff.

Morgan Hassel om VIK:s superdefensiv

VIK fick en drömstart på playoff 3. Under onsdagskvällen så besegrades Kristianstad med 2–0 efter en försvarsmässigt lysande insats. – Det var stadigt men vi fick försvara oss en del, men vi gjorde det bra och de kom inte riktigt in på oss. Det var framför allt en bra försvarsinsats, säger backjätten Morgan Hassel till Västerås Tidning.

Hade ni pratat om vikten av att hålla ihop försvaret i matchen mot Kristianstad?

– Vi har sagt att i playoff ska försvaret vara i första rummet. Vi ska göra det bra och få energi av det och efter de anfaller vi. Vi har pratat om det och det har vi gjort under hela säsongen och ikväll såg det bra ut.

Ni spelade disciplinerat och drog på er mindre utvisningar än vanligt, hur viktigt är det är de när det drar ihop sig till viktiga matcher?

– Jag håller med, vi åkte skridsko bra och rörde på fötterna och då brukar man klara sig från utvisningar. Det är viktigt eftersom de har ett bra powerplay, men kväll stängde vårt boxplay ner dem.

Vi måste ändå prata lite till om försvarsspelet, på det tre senaste matcherna har ni endast släppt in ett mål. Det känns som att ni lyft försvarsspelet till en ny nivå, håller du med?

– Jag så är det, och sedan är Marcus Dahlbom riktigt vass i målet och är ett monster där bak och det kommer att krävas om vi ska ta oss hela vägen. Målvakten är jätteviktig och Marcus har klivit fram och varit riktigt bra och det är kul att se.

Det måste bli en extra trygghet för er som försvarare och då törs man säkert kliva lite hårdare på motståndarna?

– Precis så är det, det är ingen klyscha utan man vågar vara lite kaxigare där bak och låta dem skjuta utifrån och då håller han bort resten, det är kul att se.

Nu leder ni med 1–0 i matcher, hur ser du på fortsättningen?

– Det kommer att bli åka av nere i Kristianstad och de kommer säkert att komma ut och flyga där nere och jag har inte räknat med något annat och det kommer att bli stentufft och det kommer att krävas minst en lika bra försvarsinsats där nere, avslutar Morgan Hassel.


Powered by Labrador CMS