Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Milerud sänkte VSK på Zinkensdamms IP

VSK Bandy förlorade lördagens toppmöte på Zinkensdamms IP i Stockholm. Hammarby vann med 8–5 efter bland annat fyra mål av Kasper Milerud.

Publicerad

VSK inkasserade sin andra raka förlust i årets Elitserie. Denna gång var det topplaget Hammarby som gick vinnande ur striden på Zinkensdamm.

VSK startade dock bäst där Tobias Holmberg satte ledningsmålet efter sju minuters spel efter ett snyggt anfall. Hammarby replikerade minuten efter med att sätta 1–1. I den tionden minuten tilldömdes VSK ett straffslag som Patrik Sjöström förvaltade på bästa sätt genom att sätta 1–2 till VSK. Lagen fortsatte att följa varandra i målprotokollet och i den 25:e minuten satte Hammarbys Kasper Milerud sitt första men inte sista mål i matchen. VSK skulle dock vara i ledningen inför halvtidsvilan då Robin Folkesson satte 2–3.

Hammarby svarade för en stark inledning av den andra halvleken. Hemmalaget gick från ett underläge med 2–3 till en 5–3 ledning vilket gjorde att VSK tvingades att ta en timeout. Men istället för ett VSK mål så satte Hammarby 6–3 minuterna efter timeouten. VSK kämpade för att ta sig ifatt och efter mål av Tobias Holmberg (79:e) och Patrik Sjöström (87:e) hade man vittring på Hammarby. I VSK:s jakt på kvittering kunde Hammarby punktera matchen genom två nya av Milerud.

MATCHFAKTA

Hammarby IF – VSK Bandy 8–5 (2–3)

Första halvlek
0–1 (7) – Tobias Holmberg (Ted Bergström)

1–1 (8) – Christoffer Fagerström

1–2 (10) – Patrik Sjöström (Straff)

2–2 (25) – Kasper Milerud

2–3 (42) – Robin Folkesson

Andra halvlek

3–3 (53) – Ivan Lebedev (Adam Gilljam)

4–3 (63) – David Pizzoni Elfving (Jesper Jonsson) Hörna

5–3 (66) – Ilja Grachev (Hörna)

TIMEOUT (67) – VSK Bandy

6–3 (73) – Kasper Milerud (Jesper Jonsson) Hörna

6–4 (79) – Tobias Holmberg (Simon Jansson)

6–5 (87) – Patrik Sjöström (Straff)

7–5 (92) – Kasper Milerud (Jesper Jonsson)

8–5 (93) – Kasper Milerud (Adam Gilljam)

Powered by Labrador CMS