Mästarbacken gör comeback i Rönnby

Det är bara ett par veckor sedan säsongen tog slut för Rönnby Tigers. Men redan nu presenterar klubben sitt första nyförvärv. Det är den tidigare SM-guldvinnaren Alexandra Högberg som återvänder.

  • Publicerad 20:53, 19 apr 2017

Rönnby Tigers har själva intervjuat den återvändande spelaren.

Först och främst. Välkommen tillbaka i Rönnby! Senaste matchen du spelade med Tigers var för två år sedan i Globen, SM finalen mot KAIS Mora. Vad får dig att komma tillbaka?

– Jag hade pendlat mellan Stockholm och Västerås något år, studier i Stockholm och träning i Västerås. Efter finalen 2015 kände jag att varva ned idrotten ett tag på elitnivå för att ge mera tid åt mina studier på juristprogrammet men också för att vara med lite mera i studentlivet. Just nu är jag inne på den sista kursen, i höst har jag bara examensarbetet kvar så det går att kombinera med spel i superligan.

Varför just VästeråsRönnby?

– Det är känslan i föreningen, jag har spelat i Rönnby sex säsonger tidigare, men tycker att det är spännande med ett talangfullt lag som kommer att utvecklas än mera. Jag kommer troligen att kunna bidra med en del erfarenheter och rutin men kommer också till Rönnby för att utvecklas som spelare. Laget har två meriterade och duktiga tränare i Jimmy Gunnstedt och Karolina Widar som det ska bli riktigt kul att spela för. Tillsammans med Karro har jag ju spelat flera säsonger.

Vad har du gjort sedan 2015 för att hålla igång?

– Förra säsongen spelade jag vid sidan av studierna med Duvbo från Sundbyberg i stockholmsettan. Det var en rolig och bra erfarenhet att ta med sig som gav mersmak för innebandy. Jag fyllde nyss 25 år men känner att jag är redo för en ny utmaning och har mycket utvecklingspotential kvar i mig.

Det är en omställning att spela i division ett och Svenska Superligan. Hur ser du på det?

– Det är såklart utmanande att komma tillbaka till yttersta eliten igen. Jag har tränat på bra, ska springa en halvmara i Växjö om någon vecka och sedan blir det Stockholm maraton i juni så fysiken och konditionen, finns där. Det som gäller är att få upp snabbheten i tanken samt med klubba och boll, det kommer nog att bli den stora omställningen samt att jag kanske har en annan roll i laget i höst jämfört med tidigare.  

Vilka är dina planer för sommaren förutom träning?

– Jag kommer att jobba hela sommaren på Skatteverket i Västerås. Jag har profilerat juridiken mot skatterätt så det vore kul att jobba med det vid Skatteverket eller hos någon revisionsbyrå framöver. Efter jul och nyår är jag äntligen klar med mina studier.

Då önskar vi dig lycka till i Tigers!

– Tackar, det ska bli kul!

Alexandra Högberg

Moderförening: Arosstadens IBK.

Meriter Totalt 7 säsonger i högsta serien. Elitserien med Västerås IB 2008-09, Rönnby 2009-15. Champions cup-guld 2013, SM-guld 2010 och 2013, SM-silver 2015, SM-brons 2014, JVM-guld 2010, Student VM-guld 2012 och 2014, Skol VM-guld 2009.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING