VSK-jubel ikväll igen i Elitserien. Säsongens största målfest mot Tellus med nio fullträffar. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Målfest när VSK tog säsongens femte seger

VSK Bandy är omutligt i Elitserien hittills. Fortfarande obesegrat efter säsongens femte seger via bekväma 9–3 hemma mot Tellus i ABB Arena i kväll.

Publicerad

Gästande tabellnian chockstartade med att ta ledningen redan i den andra spelminuten. Sedan var det roliga slut för Stockholmsklubben.

Och det roliga började för Ted Bergström.

VSK-anfallaren kvitterade först till 1–1, framspelad av Tobias Holmberg. Sedan stack Martin Landström emellan med ledningsmålet till 2–1 innan ”Show Bergström” fortsatte med 3–1 och 4–1 inom loppet av mindre än minut.

Patrik Sjöström fixade femettan – då var fortfarande inte ens 20 minuter spelat av matchen.

Tellus kröp visserligen närmare med två raka mål men innan halvtidsvilan hade Tobias Holmberg utökat till tennissiffrorna 6–3.

Martin Landström satte sju minuter in på en betydligt målsnålare andra halvlek sin andra kasse för kvällen och punkterade matchen fram till 7–3.

Resten blev en ren defilering till slutliga 9–3 och säsongens femte seger av sex möjliga – dessutom säsongens hittills främsta grönvita målfest.

VSK är fortsatt tvåa i Elitserietabellen efter Villa-Lidköping.

Däremot går det fortsatt tungt för Västeråskollegan TB Västerås. Förlust i den viktiga bortamatchen mot bottenkollegan IFK Motala med 3–0.

Elitserien, VSK–Tellus 9–3 (6–3)

Första halvlek: 0–1 (2) Jonas Enander, 1–1 (3) Ted Bergström, 2–1 (7) Martin Landström, 3–1 13) Bergström, 4–1 (14) Bergström, 5–1 (19) Patrik Sjöström (hörna), 5–2 (20) Tobis Björklund (straff), 5–3 (30) Björklund, 6–3 (41) Tobias Holmberg.

Andra halvlek: 7–3 (52) Landström, 8–3 (57) Mikael Olsson, 9–3 (71) Magnus Joneby (hörna).