BK30:s skyttedrottning Cassandra Korhonen (9) är avstängd i hemmapremiären på Ringvallen mot Växjö i morgon, lördag. Därmed får radarkompisen Lani Smith (11) istället sällskap av Elin Hammar på topp. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Korhonen avstängd när BK30 möter seriefavoriten i hemmapremiären

1–5 i premiären. Skyttedrottningen avstängd. Storfavoriten i nästa match. Deppigt i Västerås BK30? Tvärtom. – Vi försöker se det positivt, säger tränaren Mika Korhonen inför lördagens hemmapremiär i Elitettan.

Publicerad

Västerås BK30 fick sämsta tänkbara start i sin återkomst till svensk elitfotboll.

Förlust med klara 5–1 borta mot en av seriens favoriter Kalmar på långfredagen.

Men skillnaden i spelet var inte lika stor.

– Nej, det tycker jag inte. Vi visar att vi är med och för spelet stora delar av första halvlek som vi mycket väl hade kunnat lett, säger Mika Korhonen.

Hemmalaget gick istället till pausvila med 1–0 efter en straff.

Men i början av andra halvlek tappade BK matchen helt. Två snabba Kalmarmål – och dessutom Cassandra Korhonen utvisad efter sitt andra gula kort – och dagen var förstörd.

– Lite individuella misstag från vår sida, vi var inte på tårna direkt i andra. Men spelet från första tar vi med oss och vi fick även beröm av Kalmartränaren som trodde vi skulle klara oss bra i serien, säger Korhonen.

I morgon lördag är det dags för hemmapremiär – och motståndet blir inte direkt enklare.

– Nej, Växjö är allas stora seriefavorit så det blir givetvis tufft. Det kanske inte är just i de här två första matcherna vi ska ta poäng. Men vi är såklart jättenöjda om vi får med oss en pinne mot Växjö, säger Korhonen.

Skyttedrottningen Cassandra Korhonen är avstängd efter sin utvisning i Kalmar, vilket gör att BK-tränarna tvingas vaska om lite i laget.

– Vi flyttar upp Elin Hammar på topp bredvid Lani (Smith).

Dessutom får nya amerikanskan Christa Neary chansen från start på högerbacken och Jennifer Holmström kommer in på femmannamittfältet.

Förändringar är det även runt omkring planen. Ringvallen har fått ett rejält ansiktslyft och anpassats efter den Elitettankostym som förbundet kräver.

– Till slut fixade kommunen de saker vi pratat länge om att de skulle ordna. Vi hade fått böter annars. Nu kommer en kontrollant före matchen i morgon och kollar allt, men det ska vara i sin ordning, säger Mika Korhonen.

Bland annat har en ny läktare satts upp, till vänster om den befintliga, en ny resultattavla är på plats liksom nya bås, handikappramp och staket och spelargång mot omklädningsrummen.

– Det är mycket direktiv att följa i Elitettan. Nu hoppas vi att det kommer mycket folk och att vi kan bjuda på en trevlig och bra fotboll. Och gärna ta en poäng, avslutar Mika Korhonen.

Avspark 15.00 i morgon lördag på Ringvallen.

Så ställer BK30 upp mot Växjö

Målvakt: Jonna Böckert. Backlinje från höger: Christa Neary, Sofia From, Hannah Claesson. Mittfält från höger: Emma Salmi, Jennifer Forsman Ekfeldt (k), Ulrika Rejdemark, Rebecca Rulander, Jennifer Holmström. Anfall: Elin Hammar, Lani Smith.

Powered by Labrador CMS