Henrik Kjellsson – VSK Bandys nye förstekeeper efter Andreas Bergwall. Foto: VSK

Klart: Han ersätter Bergwall i VSK-målet

I onsdags lämnade VSK-ikonen och världsmålvakten Andreas Bergwall klubben för hårdsatsande AIK. I dag blev hans ersättare klar. Efter tre år i Uppsala och Sirius vänder Henrik Kjellsson hem igen och tar över som förstemålvakt i VSK Bandy. – Kravbilden är lite annan här, säger Kjellsson om att vara tillbaka i Grönvitt.

Publicerad

Henrik Kjellsson var målvaktstalangen som lämnade VSK inför säsongen 2015/2016 för att få speltid. Det har nu blivit tre säsonger i Sirius men nu vänder han hem och klär sig i grönvitt igen.

– Det känns lite smått overkligt men samtidigt riktigt roligt att vara tillbaka. Det har varit målet ända sedan jag lämnade och det är kul att det blev så nu, säger 25-åringen till klubbens hemsida.

Tre säsonger med Elitseriespel i ryggen och en omtalad målvakt den senaste säsongen. Utvecklingskurvan har fortsatt gått uppåt.

– Jag har spelat regelbundet i tre år vilket har varit viktigt för min utveckling. Det var väl den enda anledningen att jag behövde komma iväg och att få spela matcher och bygga på mig den erfarenheten.

Under åren i Sirius har Kjellsson och de övriga målvakterna jobbat ihop med en målvaktstränare som hjälpt Kjellsson att utveckla sitt målvaktsspel.

– Vi har tillsammans jobbat fram en riktigt bra grund i mitt målvaktsspel som jag kan luta mig mot. Sen har jag efter varje match fått videoklipp med saker jag gjort bra och saker jag kan göra bättre. Och med hjälp av det kunna jobba lite extra med de sakerna på detaljnivå. Han har varit jätteviktig för mig i min utveckling.

Med stort ansvar som förstemålvakt i VSK Bandy kommer också stor press.

– Kravbilden är lite annan här än där jag kommer ifrån senast, här spelar man för att vinna. Under åren i Sirius har vi ändå spelat några viktiga matcher och jag tycker att jag har klarat av det bra.

Kontakten med VSK har funnits under åren i Uppsala, även om de intensifierats den senaste tiden.

– Mest på ett vänskapligt plan med spelare och så, sen har jag pratat lite med Campese (klubbchef) och Carlsson (huvudtränare) när vi sprungit på varann. Sen har jag följt och haft rätt bra koll på VSK.

VSK är just nu inne i en generationsväxling. Spelarna som värvats under silly season är alla födda på 90-talet, så även Kjellsson.

– Jag tror att det behövs ibland, att fräscha upp det lite. Jag tror att alla spelare som kommit in nu, kommer in med mycket energi. Det kan bli riktigt bra i slutändan.

Det stora målet för kontraktstiden på 2+1 år är klar.

– Dels att befästa min plats och verkligen ta det fullt ut nu när man får chansen. Sen spelar man alltid för att vinna, nån gång under kontraktstiden vill man vara med längst fram.

VSK:s avgående klubbchef Michael Campese till hemsidan om värvningen av Henrik Kjellsson:

– Vi har nu möjligheten att plocka hem en riktig VSK:are.Vi har följt ”Kjelle” under dessa år och sett hur han tagit steg hela tiden. Han har alla verktyg som behövs för att stå i mål i Sportklubben.

I dag blev det även klart att mångårige lagkaptenen Magnus Joneby förlänger sitt kontrakt med VSK Bandy med ytterligare två säsonger.

I och med att Anders Bruun har lagt skridskorna på hyllan och Bergwall flyttat blir 33-årige Joneby nu den äldste spelaren i Sportklubben kommande säsong.

– Då måste det vara ett väldigt ungt lag eftersom jag är ung. Nej, men själv tycker jag inte att jag är lastgammal. Jag får se till att stänka erfarenhet över de övriga ungtupparna. Det känns lite som en nystart, säger Joneby till klubbens hemsida.

Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Skrivit på för 2+1 år

Namn: Henrik Kjellsson

Född: 30 december 1992

Position: Målvakt

Tidigare klubbar: IK Sirius

Kontraktslängd: 2+1 år

Powered by Labrador CMS