VSK-keepern Andreas Bergwall lämnar VSK och Elitserien för storsatsande AIK och Allsvenskan. Foto: Jonas Edberg/Arkiv

Klart: Bergwall lämnar VSK

Det står nu klart att Andreas Bergwall tar nästa steg i sin karriär. Bergwall lämnar VSK för AIK där han både kommer att spela men också vara en del i ledarstaben. Detta enligt ett pressmeddelande från VSK. – En stor del i mitt beslut är faktiskt att vi inte konkurrerar, säger Andreas Bergwall till klubben.

Publicerad

Det blev totalt elva säsonger och 343 matcher för Bergwall i . Spelarkarriären fortsätter ett tag till men nästa säsong blir det i allsvenska nykomlingen, och storsatsande, AIK.

– Jag vill försöka göra någonting annorlunda mot slutet av karriären. Jag vill fortfarande spela och samtidigt inleda en ledarkarriär, i AIK kommer jag att få göra bägge sakerna. Det betyder också att VSK får fullfölja sin plan med föryngringen.

De senaste åren har Bergwall pratat om en ledarkarriär efter spelarkarriären. Redan nu är Bergwall målvaktstränare i fotboll på Widénska Gymnasiet och nu kommer han att ingå i ledarstaben i AIK.

– Jag kommer att få vara med och styra, det blir en process från början att bygga upp någonting och för mig känns försvarsspelet jätteviktigt och det är där jag kommer att starta. Sen har vi andra ledare som kommer köra de andra delarna.

Varför väljer du AIK?

– Det jag fastnade för är just att man pratar om att man vill upp och ha ett AIK i Elitserien i bandy. Man vill vara med och konkurrera i Stockholm men också i Sverige, bara tanken av ett riktigt Stockholmsderby tilltalar rätt mycket det också.

Men det finns en annan, stor, anledning till att det blir AIK i Allsvenskan och inte någon annan klubb.

– Det känns bra ur perspektivet att AIK idag inte är en klubb som konkurrerar med VSK. Det kändes både skönt och viktigt för mig, om det blir så i framtiden så är det ett annat läge.

Avslutningsvis vill Andreas Bergwall både tacka och be om förståelse av klubbytet till VSK:s supportrar.

– Till att börja med så hoppas jag att de förstår. Jag har haft elva säsonger i VSK och det är klart att klubben finns i mitt hjärta. Jag hoppas på en förståelse trots att det är AIK. En stor del i mitt beslut är faktiskt att vi inte konkurrerar just nu.

Andreas Bergwall. Foto: Sandra Fonnisson/Arkiv
Powered by Labrador CMS