På grusplanen, norr om Bombardier Arena, planeras den nya innbandyarenan stå färdig 2020. Foto: Google

Klart – 2020 ska Västerås nya innebandyarena var färdigbyggd

Planeringsarbetet har dragit ut rejält på tiden. Men nu ser en ny innebandyarena i Västerås ut att kunna bli verklighet. Enligt ett pressmeddelande från från Rocklunda Fastigheter AB väntas den nya arenan stå klar 2020.

Publicerad

– Vi ser att Rocklundaområdet har alla möjligheter att bli Västerås verkliga fönster mot övriga landet. Den nya innebandyarenan är efterlängtad och blir ett välkommet tillskott i vår vision om att utveckla dagens Rocklunda till att möta de framtida behoven, säger Jan-Erik Lahti, fastighetschef på AB Arvid Svensson som äger Rocklunda Fastigheter AB.

Den nya arenan kommer uppfylla kraven för högsta serien, Svenska Superligan. Arenan kommer förutom att rymma en matchplan, läktare med plats för 1 200 personer, träningshall, gym och omklädningsrum samt café och föreningskansli.

Förutom innebandyspel kommer det även kunna arrangeras konserter och andra evenemang i arenan. Då med plats för 2 000 åskådare.

NCC kommer bygga den nya arenan och preliminära markarbeten börjar efter sommaren.

– Äntligen, ett väl passande uttryck när vi nu kommit fram till att sätta spaden i jorden för en ny innebandyarena. Västerås kan nu i sinom tid återta positionen som innebandy staden No 1, och vi har enbart goda erfarenheter av NCC vilket borgar för en bra slutprodukt, säger Hans Stergel, ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv.

Just nu pågår planeringsarbetet för fullt och under våren kommer NCC att söka bygglov för arenan.

– Vi hoppas kunna få bygglovet godkänt under maj månad, säger Anders Lindkvist från NCC.

Powered by Labrador CMS