Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

KIF Örebro numret större än BK30

BK30 fortsätter att träningsspela inför årets säsong av elitettan. Under lördagen tog man emot KIF Örebro som under fjolåret spelade i allsvenskan. BK30 hade inte mycket att sätta emot gästerna som kunde ta en enkel 4–0 seger på Ringvallen.

Publicerad

BK30 hängde med skapligt under första halvlek, en halvlek som vanns av Örebro med 1–0. I den andra halvleken mattades BK30 avsevärt och gästerna kunde gå ifrån till 4–0 som blev slutresultatet. Så här summerade BK30:s tränare Jörgen Nyberg matchen för Västerås Tidning.

– Första halvlek gör vi bra, men vi orkade inte riktigt i andra samtidigt som de är duktiga, säger Jörgen Nyberg och fortsätter.

– Det är ett ex-allsvenskt lag, även om de har tappat spelare har de kvar många duktiga tjejer.

Kan det ha varit seriefavoriten som ni mötte idag?

– De siktar på att vinna, sedan vet man inte för det är en lång säsong. Vi fick ett återbud igår kväll och sedan saknade vi några så vi fick göra om i laget. De har alla på plats och de hade inte vi.

Vilka var det som ni saknade idag?

– Framför allt vår skottska Eilish McSorley som ligger sjuk, Maria Rodriguez är sjuk och sedan har vi Caroline Murray som kommer i april. Det var dem och sedan är det några till.

Det måste vara kännbart en sådan här tuff match?

– Det blir det, de hade säkert några F19-spelare och vi startade med två och rullade in två stycken. Det är skillnad då de har 6-7 spelare att rulla in och vi hade bara tre. I sådana här matcher mot ett bra lag blir det svårt.

Finns det några delar som du är nöjd med trots förlusten?

– Ja aggressiviteten i första och energin som fanns i laget då lovar gott. Sedan behöver vi vässa passningsspelet, men samtidigt ligger vi lite efter dem i matchandet. Det kommer och det kommer bli tuffare när vi möter dem nästa gång.

Hur ser du annars på er försäsong?

– Den är helt okej, vi har precis kommit ur den tunga perioden med fys. Nu ska benen bli lite lättare och det kommer att visa sig. Idag var det kanske ett rätt väntat resultat, vi tog ändå Kvarnsveden och förlorade nu, men vi hänger med, avslutar Jörgen Nyberg

Powered by Labrador CMS