Karwan Safari jublar efter att han nickat in 1–0 mot Karlslund. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Karwan Safari visade vägen för VSK

VSK fortsätter att vinna i norrettan. Under söndagen tog man den sjätte raka segern i serien efter att man besegrat Karlslund med 2–0 hemma på Solid Park Arena.

Publicerad

Publiken på ett soligt Solid Park Arena fick bevittna en händelsefattig första halvlek där Filip Tronéts distansskott var halvlekens farligaste chans. I andra halvlek gjorde VSK vad som krävdes genom att lägga i ytterligare en växel i offensivt straffområde. Det gav resultat genom mål av Karwan Safari och Douglas Karlberg. Trots segern var Karwan Safari inte helt nöjd med det offensiva spelet.

– Det var lite segt i första halvlek, men vi visste att vi förr eller senare skull göra mål framåt. I år är vi väldigt stabila bakåt och då är det bara att nöta på. Inför andra halvlek frågade jag Tor–Arne Fredheim om vad vi skulle göra i sista tredjedelen, vi kom dit i första halvlek men sedan visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Vi kom överens att skulle vi slå inlägg ska vi göra det på första stolpen och det var så mitt mål kom till, har Simon Johansson bollen vet jag vart jag ska springa.

Målet betydde att ni fick bättre kontroll på matchen, hur viktigt var det att spräcka nollan?

– Det var ingen panik, vi har våra poäng och kan nöta på utan stress. Målen kommer ändå att komma tillslut, men när de släppte in första målet öppnade det upp sig i matchen. När Douglas gör 2–0 kunde vi pusta ut och ligga i positioner för att kontra.

Tidigare har du stått för stora delar av lagets målproduktion, i år är det flera som är med och bidrar. Hur ser du på den offensiva utvecklingen?

– Jag var inte med på försäsongen och de hann spela sju matcher innan jag kom tillbaka. Vi mötte det här laget och BK Forward och har haft problem med att möta fembackslinje, jag tror att vi bara hade en seger på sju matcher. Men nu verkar vi ha hittat nyckeln och än så länge vet jag inte hur det ens känns att kryssa eller förlora.

Du var inne på försvarsspelet tidigare. Ni har endast släppt in två mål på sex omgångar, hur skönt är det att vara så starka bakåt?

– Vi har ett väldigt bra försvarsspel. När vi ställer upp på träningarna och tränar försvarsspel är det allt ifrån mig där uppe som forward som vi börjar att försvara. Tidigare har vi försvarat mer man mot man och nu försvara vi oss som ett lag. I den 85:e minuten tar Brian och Douglas löpningar hem, jag tog en löpning i slutet och vi jobbar som ett lag.

Är det försvarsspelet som är den stora skillnaden mot ifjol?

– Försvarsspelet har blivit mycket stabilare, i offensiven finns det mer att jobba med. Idag hade vi tendenser till bra kombinationer och publiken vill se lite bra fotboll också.

Måste kännas skönt att ta ytterligare en seger då ni känner att ni inte presterar på absoluta topp?

– Ja framför allt att vi har sex raka segrar då vi inte är helt nöjda med vårt spel. Vi kan förbättra saker och det finns ett steg till att ta, avslutar Karwan Safari.

MATCHFAKTA

VSK – Karlslund 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 (55) Karwan Safari (Simon Johansson), 2–0 (58) Douglas Karlberg (Brian Span)

Powered by Labrador CMS