Karolina Widar förklarar Rönnbys hysteriska form. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Karolina Widar: "Det är en jättestyrka"

Västerås Rönnby har hittat en magisk form. Under onsdagskvällen tappade man dock en poäng efter att Sirius pressat Rönnby till förlängning. Väl där snodde Rönnby extrapoängen då Elin Björkman avgjorde med sitt 4–3 mål.

Publicerad

– På något sätt var det stressigt i tre perioder. Vi brukar känna oss trygga i egen zon men idag var det mer trygghet i anfallszon, när vi väl kom dit skapade vi mycket mer än vad vi brukar göra, säger Rönnbys assisterande tränare Karolina Widar och fortsätter.

– Det var tvärtom i egen zon, där brukar vi vara starka, trygga och rejäla. Där studsade det på fötter och vi tog felbeslut och blev stressade av dem och allt var omvänt.

Var det ni som gjorde en sämre insats eller var det Sirius som var riktigt bra?

– De stressade oss och fick energi av det. Vi hade egentligen problem i alla perioder under olika skeden av att komma ur deras press. Vi borde ha kunnat löst den lite mer.

Var det farten i pressen som gjorde att ni fick problem?

– Ja vi pratade om det, vi var tvungna att trampa runt den. De kom en och en, kom man runt henne och slog en bra passning blev det öppet, men vi gjorde det lite för sällan. Passen hamnade på fötter eller så vände vi tillbaka med ryggen emot.

Sirius kvitterade i tredje perioden, efter det såg man en rejäl tempohöjning av er. Hur ser du på slutfasen av matchen?

– Då skapade vi en hel del. Förstakedjan var den som skapade mest matchen igenom. Vi hade kunnat matchat hårdare men vi kände att det var lite slitna ben och vi vågade inte riktigt då vi haft ett tufft program. Sedan blev det inte riktigt som vi tänkt oss i tredje perioden. Vi hade tänkt att matcha in några fräscha men vi fick gå ner på spelare, det var lite synd.

Ni fick med er två poäng i och med vinsten i förlängningen, hur surt är det att ni tappade en poäng i jakten på fjärdeplatsen i tabellen?

– Jag vet inte, vi vann tre poäng i förra matchen mot Täby. Det är små marginaler, vi torskade borta mot Sirius och det var jämna matcher mot dem även under förra säsongen. De gör det bra mot oss och jag tycker inte att vi förtjänade mer än två poäng och då får vi vara nöjda med dem.

Hur ser du annars på er fantastiska form?

– Det är ett jätteplus. Trots att vi inte hittade rätt mot Sirius så tar vi två pinnar mot ett lag som jagar en slutspelsplats och det är en jättestyrka. Det var samma sak mot Täby där vi inte gör en jättematch, vi gör en bra tredje period och vinner. Vi har fått bytt lite i kedjorna så det känns bra, avslutar Karolina Widar.

Powered by Labrador CMS