Med 15 sekunder kvar av matchen mot Kalix avgjorde Johan Skiöld tillställningen med sitt 2–1 mål. Foto: Stefan Lindgren×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Johan Skiöld frälste VIK i slutsekunderna

Andra matchen på två dagar och full pott för VIK. Men idag fick man köra enda in i kaklet för att få med sig tre poäng. VIK vann över Kalix med 2-1 efter att Johan Skiöld blivit matchvinnare för andra matchen i rad. Skiöld tryckte in vinstmålet när det endast återstod 15 sekunder av matchen.

Publicerad

Publiken i ABB Arena fick se ett trögt och segt hemmalag. Kalix överraskade med pigg skridskoåkning och såg till att vara med i matchen enda in i slutet. VIK fick en sista chans att avgöra matchen och den tog man. Johan Skiöld gjorde segermålet bara sekunder från slutsignalen.

– Det var skönt och det var viktiga poäng att få med oss inför fortsättningen av allettan. Idag var det kanske inget skönspel men det är poäng som är det viktigaste och det tar vi med oss idag, säger Johan Skiöld.

Om vi ser till dagens match såg ni lite trötta ut, var det en känsla som ni hade i laget?

– Nej jag vet inte, ibland stämmer det inte helt och då blir det att det inte riktigt kuggar i och då kan det lätt bli att det ser lite ängsligt ut. Under hela helgen känns det inte som vi har kommit upp i den nivå som vi vill ligga på. Så är det ibland och vi krigade på och fick med oss 6 poäng och det får vi vara nöjda med.

Det måste väll ändå ses som ett styrkebesked att vinna fast man inte spelar perfekt?

– Det är alltid starkt att vinna fast vi inte är på topp.

För egen del, du har gjort tre mål i helgen och avgjort bägge matcherna. Hur nöjd är du?

– Det är skönt att få vara med och bidra och avgöra när det står och väger. Det är kul att kliva fram, men det kanske var en slump att det var just jag den här gången då vi har många matchvinnare i laget.

Beskriv målet och känslan när du gjorde 2–1?

– Vi får lite tryck där Lucas Venuto hittar in till Pontus Holmberg i mitten och han lägger över till mig och jag får öppen bur, så det är ”cred” till grabbarna, avslutar Johan Skiöld.

MATCHFAKTA

VIK-Kalix 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (15.51) Fredrik Hetta (Kenny Källström, Robin Nilsson)

Andra perioden: 1–1 (8.48) Felix Isaksson

Tredje perioden: 2–1 (19.45) Johan Skiöld (Pontus Holmberg, Lucas Venuto)

Skott: 12–6, 13–9, 7–9

Powered by Labrador CMS