Foto: Stefan Lindgren

Innebandybacken tar upp kampen mot cancern

IBF Västerås back Kevin Holmberg Moreno är normalt sett en stolt bärare av sin mustasch. Nu under oktober inspirerar han även sina lagkamrater att spara fjunen på överläppen. Detta för att vara med i mustaschkampen under november.

Publicerad
Kevin Holmberg Moreno.

Kevin Holmberg Moreno tyckte att Västerås-Irsta Handbolls initiativ med rosa tröjor till förmån för Bröstcancerinsamlingen var ett bra intiativ. Nu tyckte han att det var dags att innebandyn i länet att göra något liknande.

Eftersom november närmade sig kunde laget vara med i mustaschkampen och samla in pengar till forskning om prostatacancer istället.

– Jag tog initiativet och grabbarna i laget tyckte det var en bra idé. Det var ont om tid så jag tog på mig att rådda med det, säger han till IBF Västerås hemsida.

Kevin Holmberg Moreno berättar att han har ordnat med blå tröjor som laget kommer att ha som uppvärmningströjor.

– Vi kommer att använda tröjan under hela november, men största krutet kommer vi att lägga 11 november hemma mot Arvika i K-borg. Det blir väldigt roligt. Vi hoppas att vi ska få med oss folk som vill bidra till insamlingen där pengarna går oavkortat till kampen mot prostatacancer.

Även VästeråsIrsta har en liknande insamling. På bara några dagar har handbollslaget samlat in cirka 14 000 kronor till forskningen om prostatacancer.

Insamlingen

Här skänker du pengar till Holmberg Morenos insamling:

insamling.prostatacancerforbundet.se/fundraisers/ibf-vasteras-herr

Powered by Labrador CMS