IBS Västerås fortsätter att imponera i Allsvenskan. Ikväll besegrade man Västra Mälardalen med 7–3. Foto: Jonas Edberg/Arkiv

Imponerande seger för IBS Västerås

IBS Västerås fortsätter att plocka skalper i innebandyns Allsvenska. Ikväll vann Västerås över Västra Mälardalen med 7–3 efter en stark insats.

Inför årets säsong var det nog inte många som hade räknat med att IBS Västerås skulle toppa serien i mitten av december. Tjejerna har imponerat stort och radat upp fina segrar och ikväll kom ytterligare en stark seger då man vann över de tippade topplaget Västra Mälardalen.

Västerås tog ledningen med 2–0 i första perioden. I andra perioden reducerade den tidigare Rönnbyspelaren Linda Amsköld innan det var dags för Västerås att trycka dit två nya mål fram till en 4–1 ledning efter två perioder.

Isabella Halling gjorde 5–1 i början av tredje perioden då hon utnyttjade ett läge i boxplay. Strax därefter reducerade Linda Amsköld till 5–2 och gav Västra Mälardalen en strimma hopp. Men två minuter senare släckte Västerås deras förhoppningar då Matilda Henriksson gjorde 6–2. Bägge lagen gjordes sedan varsitt mål i perioden vilket gjorde att slutresultatet skrevs till en 7–3 seger för Västerås.

I och med segern klev Västerås upp på första platsen i tabellen med 24 poäng inspelade. Närmast efter skuggar Lockerud Mariestad som tagit 22 poäng men har en match mindre spelad än Västerås.