Foto: Stefan Lindgren

Idag inleder IBF Västerås jakten på allsvenskan

Idag inleder IBF Västerås kvalet till allsvenskan, där möter KAIS Mora i en första matchserie i bästa av tre matcher. – Det kommer bli jättetufft, offensivt är de sjukt skickliga, säger Västerås tränare John Kvist till Västerås Tidning.

Publicerad

IBF Västerås har gjort en stark säsong och ledde serien en bit in på hösten. Efter en kort svacka efter nyår placerades sig Västerås på en tredje plats när serien var färdigspelad. Nu startar det allsvenska kvalet och där väntar KAIS Mora, ett lag som Västerås haft problem med under säsongen. KAIS Mora gick segrande ur bägge matcherna och det kan vara en indikation på att kvalet kommer bli tufft för Västerås.

– Det kommer bli jättetufft, offensivt är de sjukt skickliga. Men jag tror att vi kan slå lite underifrån, i de andra matcherna som vi mött dem har vi absolut inte haft ordinarie lag. Så lite överraskade kan de nog bli, säger Västerås tränare John Kvist och fortsätter.

– Sedan gäller det att spela smart på bortaplan och inte ge dem något gratis. Det är en klassisk första kvalmatch på bortaplan och då lär man spela rätt så tajt och vänta på sina chanser.

KAIS Mora har hemmaplansfördel i kvalet och det innebär att Västerås måste vinna minst en match på bortaplan, men kanske två ifall man förlorar sin hemmamatch.

– Vi tar gärna första matchen så har vi chansen att avgöra hemma, det vore fantastiskt kul. Det är klart att vi vill ta klivet upp när vi är i kvalet, men som jag sagt tidigare har det inte varit ett mål att gå upp. Det är en bonus om vi gör det i år.

Vad ser du för nycklar i den här matchserien om ni ska besegra KAIS Mora?

– Vi måste få två av våra tre femmor att producera framåt, i de matcher som vi vunnit i år har vi haft två femmor som producerat. Sedan måste Calle Rejdemark i målet upp i nivå, han måste vara bra. Har han en bra dag stänger han igen.

Hur är läget i laget inför dagens match?

– Jesper Lundkvist är tyvärr borta, han influensa. Sedan är det fortfarande ett frågetecken på Joakim Landell, avslutar John Kvist.

FAKTA

Tidigare resultat
KAIS Mora – IBF Västerås 8–5
IBF Västerås – KAIS Mora 3–8

Kval till allsvenskan (bäst av tre matcher)
18/3 KAIS Mora – IBF Västerås
21/3 IBF Västerås – KAIS Mora
24/3 KAIS Mora – IBF Västerås

Powered by Labrador CMS