IBF Västerås starkast i seriefinalen

När toppmötet stod och vägde som mest klev IBF Västerås veteran Patrik Ytterberg fram och avgjorde seriefinalen i innebandyns division 1 västra Svealand med sitt tredje mål i matchen. IBF Västerås vann över serietvåan Lockerud Mariestad med 8–6 och utökade serieledningen.

  • Publicerad 20:39, 2 dec 2017

IBF Västerås startade matchen svag och Lockerud tilläts att ta kommandot i seriefinalen i Bombardier Arena. Hemmalaget stod inte att känna igen då man uppträdde ängsligt och en aning nervöst. Man ska vara glada att Lockerud endast ledde matchen med 2–3 efter 20 minuters spel.

– Det var en riktigt svag inledning, men vi jobbade oss in i det, säger Patrik Ytterberg.

I den andra perioden kom Västerås ut med energi och tog tag i spelet med rejäla löpningar, tuffa närkamper och ett rappt passningsspel. Resultatet lät inte vänta på sig utan Västerås vände underläge till en 5–4 ledning inför tredje perioden.

– Vi sa efter första perioden att vi var tvungna att börja springa mera och göra jobbet och upp och pressa lite mera. Vi stod stilla med forwards så vi satte mer press på deras backar och då hände det lite grejer och det gav utdelning.

Lockerud kom tillbaka i tredje perioden då man kvitterade till 5–5. Tio minuter in i perioden tog Västerås tillbaka ledningen efter en delikatess av firma Jonathan Lundkvist och Patrik Ytterberg där Lundkvist satte 6–4 efter en fin framspelning av Ytterberg. Lockerud visade varför man är ett topplag då man fixade en ny kvittering innan det var dags för Patrik Ytterberg att sätta det matchavgörande 7–5 målet framspelad av Lundkvist. Västerås gjorde även 8–6 när det återstod två sekunder av matchen då Linus Mild satte sitt andra mål i matchen.

– Det är inte ofta Jollyn levererar, men idag gjorde den det. De är på och tjatar att jag ska skjuta direkt, och det var bara att skjuta. Sedan var det lite stolpe in, säger Ytterberg efter att ha gjort tre mål i seriefinalen.

Ditt tredje mål i matchen var både psykologiskt viktigt och matchavgörande, vad säger du om målet?

– Det var i ett viktigt läge och det var skönt att få in det. Det var psykologiskt och jag vet själv hur tufft det är att få ett sådant mål mot sig.

Vad säger du om samarbete i din femma och er insats i matchen?

– Det går bra och jag tror vi är uppe i tre eller fyra matcher utan att vi har släppt in något mål i spelet fem mot fem. Det har tuggat på bra och idag fick vi in Jakob Brisback i femman och det har sett bra ut i veckan och bollen rullar som den ska.

Ni är inne i ett riktigt flow, vad betyder den här segern för laget?

– Vi sa innan att man går på plumpen någon gång, det gör man. Men fortsätter vi så här är det jättebra. Vi har haft stolpe in ganska länge nu och haft ett bra flow i spelet. Det är skönt att vi kommit in i det nu när vi möter topplagen, avslutar Patrik Ytterberg.

MATCHFAKTA

IBF Västerås – Lockerud Mariestad 8–6 (2–3, 3–1, 3–2)

Målskyttar IBF Västerås: Patrik Ytterberg 3, Linus Mild 2, Jakob Phalm, Kevin Holmberg Moreno, Jonathan Lundkvist

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING